Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

«Πληγή» για τη ναυτιλία η πειρατεία – Η πιο επικίνδυνη περιοχή

Αύξηση 40% καταγράφουν τα περιστατικά απαγωγών στον Κόλπο της Γουινέας, τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, εν συγκρίσει με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία από το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (International Maritime Bureau) του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (International Chamber of Commerce).

Ειδικότερα, έχουν πραγματοποιηθεί 132 επιθέσεις από την έναρξη του τρέχοντος έτους, έναντι 119 πέρυσι. Από τους 85 ναυτικούς που απήχθησαν από τα πλοία τους και κρατήθηκαν για λύτρα, 80 συνελήφθησαν στον Κόλπο της Γουινέας.

Στο εννεάμηνο, οι ναυτικοί ανέφεραν 134 περιστατικά επιθέσεων, τραυματισμών και απειλών, συμπεριλαμβανομένων 85 απαγωγών μελών πληρωμάτων, ενώ έγιναν 31 αναφορές για ομηρεία επάνω στα πλοία. Συνολικά έγιναν εφορμήσεις σε 112 πλοία και σε έξι άνοιξαν πυρ, ενώ σε 12 έγιναν απόπειρες επιθέσεων.

Το ΙΜΒ προειδοποίησε ότι οι συμμορίες πειρατών στην περιοχή είναι καλά οργανωμένες και στοχοποιούν όλων των ειδών τα πλοία.

Παράλληλα, καταγράφηκαν 15 επιθέσεις στα στενά της Σιγκαπούρης, ενώ παρατηρήθηκε σημαντική μείωση στα περιστατικά εντός του αρχιπελάγους της Ινδονησίας. Καμία επίθεση δεν έχει καταγραφεί στη Σομαλία από το 2018.

Πηγή: Reporter.gr

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X