Νέα

  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Οι “Save your Hood Cyprus”, στέλνουν sms #6 στο 8998 και καθαρίζουν παραλίες

Μια παρέα νέων, εμπνεύστηκαν από ανάλογη πρωτοβουλία της Ελλάδας το Save your Hood Greece και δημιούργησαν το αντίστοιχο Save your Hood Cyprus. Eν μέσω πανδημίας οργανώθηκαν μέσω της ομώνυμης σελίδας σε Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης και οι λίγοι έφεραν τους πολλούς.

Διαχειριστές της ομάδας είναι οι Γιάννης Πεπέτσιος, Gio, Mάριος Πολυμνίου και Ελληνική Πεπέτσιου.

Οι νεαροί στέλνουν μήνυμα 6 στο 8998 και φεύγουν για άθληση σε παραλίες στις οποίες κάποιοι ασυνείδητοι εγκατέλειψαν τα σκουπίδια τους, προκαλώντας ανεπιθύμητο θέαμα. Με πλαστικές σακούλες, γάντια, αποστάσεις και προστατευτικά μέτρα, μαζεύουν ότι είναι ανεπιθύμητο για τις ακτές.

Πλαστικά μιας χρήσης, πώματα, μπουκάλια και πιο βαριά σκουπίδια τα οποία άνθρωποι κουβάλησαν για να πετάξουν σε ανοικτούς χώρους όπου δεν τους έβλεπε κανείς και χωρίς να υπολογίζουν τη ζημιά στο περιβάλλον και τη θάλασσα.

«Πιστεύουμε ότι χρειάζεται να αλλάξει στον τόπο μας η νοοτροπία του, πετάω το σκουπίδι μου όπου βρω» αναφέρει στη σελίδα www.enalios.com.cy, ο εκ των διαχειριστών της ομάδας Γιάννης Πεπέτσιος.

H χειρότερη αποστολή περιγράφει, ήταν μπροστά από το καρνάγιο, όπου υπάρχουν ακόμη βουνά από σκουπίδια, μπροστά στη θάλασσα.

Σε περίοδο ενός μήνα που άρχισε η δράση της ομάδας, πολλοί εθελοντές αγκάλιασαν την ιδέα και ενώνουν τις δυνάμεις τους συμμετέχοντας ενεργά στις εκστρατείες καθαρισμού στις ακτές και σε άλλους ανοικτούς χώρους, τους οποίους κάποιοι μετέτρεψαν σε σκουπιδότοπους.

Ο Γενικός μας στόχος αναφέρει ο νεαρός Γιάννης, είναι να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου που πετά όπου τον βολεύει. Αντί αυτού εξηγεί, αν ο καθένας παίρνει πρωτοβουλία και μαζεύει αντί να προσπερνά τα σκουπίδια που βλέπει, με τη δικαιολογία ότι δεν είναι δικά του, τότε μπορούμε να μιλούμε για πρόοδο.

Η “Save your Ηood Cyprus”, έχει ως γενικότερο στόχο, να συμμετέχει ο καθένας από τη γειτονιά του χωρίς να επιτρέπει τη ρίψη σκουπιδιών από ανεύθυνους.

Σε ένα μήνα, η εν λόγω ομάδα περισυνέλεξε 264 χιλιάδες λίτρα σκουπίδια. Το μήνυμα που μεταφέρουν σε όλους είναι να αφιερώνει ο καθένας λίγο από το χρόνο του και να ακολουθεί μια μέρα της βδομάδας και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας Save your Hood Cyprus.

Enalios Media

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X