Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Οι διαφορετικές “προσωπικότητες” του ωκεανού μέσα από το φακό

Ένας φωτογράφος ο Matt Burgess ξοδεύει ώρες στον ωκεανό, φωτογραφίζοντας τη διαφορετική διάθεση των κυμάτων. Πάθος του όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι να καταγράφει τη μαγευτική ομορφιά των ανοιχτών νερών.  Τον ελκύουν τα χρώματα της ανατολής.

Βρίσκεται στη Βικτώρια της Αυστραλίας, περνά ώρες στην αλμυρή θάλασσα με τα λευκά κύματα και τα στροβιλισμένα χρώματα, απαθανατίζοντας αυτές τις μαγευτικές στιγμές που τώρα είναι παγωμένες στο χρόνο.

Τα αποτελέσματα δείχνουν τις διαφορετικές «προσωπικότητες» που έχει να προσφέρει ο ωκεανός. Μερικές φορές, τα νερά είναι σχετικά ήσυχα, και η εικόνα καταγράφει μέχρι και πολύ πέρα ​​από τον ορίζοντα του σε ξηρά. Σε άλλες περιπτώσεις, η ατμόσφαιρα είναι αμφισβητούμενη με συντριβές παλίρροιας που παραδίδονται με μια εκπληκτική δύναμη.

Ο Burgess μοιράζεται μια ποικιλία φωτογραφιών στο Instagram και μερικές από τις πιο συναρπαστικές συνθέσεις του, μας τοποθετούν για λίγο κοντά του στον ωκεανό.

Οι απίστευτες αντανακλάσεις, η κίνηση των κυμάτων που μοιάζουν με χορευτικές φιγούρες μεταδίδουν το ανεξάντλητο μπλε, τους μωβ τόνους του απογεύματος αλλά και τα ζεστά χρώματα του ήλιου.

Κατά τα τελευταία έξι χρόνια γράφει η σελίδα mymodernmet.com, ο Burges εστίασε την προσοχή του στη φωτογραφία στον ωκεανό και το έκανε τελετουργικό στη ζωή του.

«Ένα πράγμα που με τραβάει στο νερό τα περισσότερα πρωινά πριν από την ανατολή του ήλιου», εξηγεί, «είναι η σχέση μεταξύ νερού και φωτός». Για αυτόν, «δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα».

Πηγή: mymodernmet.com

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X