Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μ.Χατζημανώλη: Προτεραιότητα, η προβολή του ναυτιλιακού επαγγέλματος

Η προβολή και προώθηση του ναυτιλιακού επαγγέλματος αποτελεί μια από τις προτεραιότητες μας, ανέφερε η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη. Χαιρετίζοντας στο φεστιβάλ “Θάλασσα” η κυρία Χατζημανώλη υπενθύμισε ότι, η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας για το 2026 ανατέθηκε στην πόλη της Λεμεσού. 

Ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης αναφέρθηκε στη σημασία της γαλάζιας οικονομίας και της ναυτιλίας στην ανάπτυξη της Λεμεσού και  στην οικονομία του τόπου ευρύτερα. 

Τη τελετή έναρξης των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης νωρίτερα. Κατά την τελετή πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά διέλευση σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, καθώς και του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διοργανώθηκε  αγώνας δρόμου αφιερωμένος στους ναυτικούς με το μήνυμα «Τρέχουμε για τους ναυτικούς που μεταφέρουν τον κόσμο σε εμάς», ο οποίος διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία εργαζομένων στον τομέα Μεταφορών, ITF. 

Το φεστιβάλ έκλεισε με την συναυλία του Κώστα Μακεδόνα στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού στις 8:30 το βράδυ. Τη συναυλία άνοιξε στις 8μμ μουσικό πρόγραμμα με μέλη του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Λεμεσού «Μάριος Τόκας» υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Παραδοσιακής Μουσικής Αντρέα Χριστοδούλου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X