Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Μπαλάκι οι ευθύνες μεταξύ Βρετανίας – Γαλλίας για τα αλιευτικά δικαιώματα

Η Βρετανία απέρριψε  τους ισχυρισμούς της Γαλλίας, ότι οι ηγέτες των δύο χωρών συμφώνησαν σε μέτρα για την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις τους με αφορμή τα αλιευτικά δικαιώματα μετά – Brexit εποχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος πρόσθεσε ότι θα πρέπει το Παρίσι να κάνει την πρώτη κίνηση.

Νωρίτερα, ένας Γάλλος αξιωματούχος είχε αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, συμφώνησαν σε αποκλιμάκωση.

Ζήτημα των Γάλλων η αποκλιμάκωση των απειλών

«Είναι ζήτημα των Γάλλων να αποφασίσουν αν θέλουν να απομακρυνθούν από τις απειλές που διατύπωσαν τις τελευταίες ημέρες για παραβίαση της συμφωνίας για το Brexit. Αυτό είναι δικό τους ζήτημα. Φυσικά και θα το χαιρετίζαμε, αν επιθυμούσαν να αποκλιμακώσουν τις απειλές που έχουν διατυπώσει», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη γαλλική κυβέρνηση και με τους αλιείς που διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για να γίνει», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον αναφερόμενος στις απαιτούμενες άδειες για τα γαλλικά αλιευτικά σκάφη ώστε να μπορούν να δραστηριοποιούνται εντός των βρετανικών χωρικών υδάτων.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X