Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μπάζα μέχρι ελαστικά, η “λεία” εκστρατείας στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Τριάδας

Ο σύνδεσμος δυτών και ερασιτεχνών αλιέων της Ελεύθερης Αμμοχώστου οργανώθηκαν και φέτος για να καθαρίσουν το βυθό στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Τριάδας. Το αποτέλεσμα αποκαρδιωτικό. Μισός τόνος από πλαστικά, μπάζα, μπαταρίες, ελαστικά οχημάτων και άλλα σκουπίδια ήταν ο θλιβερός απολογισμός της Κυριακής 26 Ιουλίου 2020.

Όσα οι δύτες ανέσυραν από το βυθό του αλιευτικού καταφυγίου, είναι αποτέλεσμα ανθρωπίνων πράξεων. Κάποιοι συνεχίζουν ακάθεκτοι να μολύνουν τα θαλάσσια νερά, αγνοώντας ότι αυτή η ρύπανση επιστρέφει στον άνθρωπο μέσω της διατροφικής αλυσίδας.

Την προσπάθεια των δυτών εξήρε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, ο οποίος τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό που τέτοιες μέρες, κάποια άτομα να αφιερώνουν ώρες από το χρόνο τους για να προβαίνουν σε εκστρατεία καθαριότητας. “Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε, πως όταν πετάμε αντικείμενα, είτε στη θάλασσα είτε στη ξηρά, πρέπει να το σκεφτόμαστε δέκα φορές και όχι μία”.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου Ερασιτεχνών Αλιείας Ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου Πασχάλης Αδάμου, ανέφερε πως κάθε χρόνο διοργανώνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που βοηθούν να διατηρείται το θαλάσσιο περιβάλλον καθαρό.

Ο Σύνδεσμος αριθμεί γύρω στα 40 – 45 μέλη και συνεχώς εγγράφονται νέα μέλη διότι ο Σύνδεσμος πλέον καλύπτει όλη την επαρχία της ελεύθερης Αμμοχώστου. Στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Τριάδος υπάρχουν περίπου 100 βάρκες. Την πρωτοβουλία καθαρισμού του αλιευτικού καταφυγίου στήριξαν ο Δήμος Παραλιμνίου και το Τμήμα Αλιείας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X