Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Κόλλησε στη λάσπη το γιγαντιαίο πλοίο της EVERGREEN, που προσάραξε στην Αμερική

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου Ever Forward, Το οποίο παραμένει προσαραγμένο στα ανοιχτά της Βαλτιμόρης, έχει προσλάβει την Donjon-Smit ως εταιρεία διάσωσης στην επιχείρηση για την εκ νέου επανάπλευση του γιγαντιαίου πλοίου. Το πλοίο έχει κολλήσει στη λάσπη από το βράδυ της Κυριακής, όταν απέπλευσε από το λιμάνι της Βαλτιμόρης με προορισμό το Νόρφολκ της Βιρτζίνια.

Υποβρύχιες επιθεωρήσεις από δύτες δείχνουν ότι το πλοίο δεν έχει υποστεί ζημιές από την προσάραξη. Αν και δεν έχει εντοπιστεί διαρροή καυσίμου, το πλήρωμα του πλοίου έλαβε εντολή από την Ακτοφυλακή των ΗΠΑ να πραγματοποιεί βυθομετρήσεις κάθε τέσσερις ώρες σε όλες τις δεξαμενές, τους υδροσυλλέκτες και τα κενά για να παρακολουθεί τη ρύπανση και τους κενούς χώρους και να αναφέρει οποιαδήποτε αλλαγή στην ευστάθεια του πλοίου η τυχόν πετρέλαια στη θάλασσα.

Ο Sal Mercogliano, ιστορικός ναυτιλίας στο Πανεπιστήμιο Campbell στη Βόρεια Καρολίνα, τόνισε σε μια ανάρτηση στο Twitter στις 15 Μαρτίου ότι η πλώρη του Ever Forward βρίσκεται σχεδόν 4 μέτρα έξω από το νερό, υποδεικνύοντας πόσο ψηλά στην άμμο έχει εισχωρήσει το πλοίο.

Η Evergreen σημείωσε ότι το βάρος από το φορτίο είναι ένας παράγοντας στο σχέδιο επανάπλευσης του πλοίου, υποδεικνύοντας πιθανώς ότι μπορεί να καταστεί απαραίτητο να αφαιρεθούν εμπορευματοκιβώτια από για να καταφέρει να επαναπλεύσει.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X