Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Κατασκευάζουν τρία αιολικά λιμάνια εκσυγχρονίζοντας τη ναυτιλία 

Μία επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, που πρόκειται να βάλει στο χάρτη την Μασαχουσέτη, η οποία ποντάρει στη δημιουργία τριών λιμανιών που θα υποστηρίζουν την ανάπτυξη του υπεράκτιου αιολικού τομέα.

Ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Τσάρλι Μπέικερ,  τόνισε την επιτυχία με την έναρξη του έργου Vineyard Wind, λέγοντας ότι το κράτος θα επιταχύνει την ανάπτυξη λιμένων και έργων στο New Bedford, το Salem και το Somerset για να διασφαλίσει ότι η πολιτεία του θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της αναδυόμενης βιομηχανίας.

Με τις εργασίες να ξεκινούν για το έργο Vineyard Wind, το οποίο αναμένεται να είναι διαδικτυακό μέχρι τα τέλη του 2023, ο όγκος της εργασίας είναι τεράστιος. Το New Bedford διαθέτει επί του παρόντος μια εγκατάσταση βαρέος ανελκυστήρα 29 στρεμμάτων που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει την κατασκευή, τη συναρμολόγηση και την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών έργων.

“Το γεγονός ότι αυτό είναι ένα από τα βαθύτερα λιμάνια βαθέων υδάτων φυσικά οπουδήποτε στην ανατολική ακτή… αυτό από μόνο του δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες εδώ”, είπε ο Baker σε μια εκδήλωση Τύπου στο Σάλεμ αναφέροντας λεπτομερώς τα σχέδια του για συμπληρωματικό προϋπολογισμό 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη Μασαχουσέτη. 

Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή των λιμανιών και την υποστήριξη νέων εγκαταστάσεων καθώς ξεκινούν τα πρώτα αιολικά έργα της πολιτείας,με ευρύτερο στόχο να διαδραματίσει μακροπρόθεσμο ρόλο καθώς άλλα έργα προχωρούν κατά μήκος της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Η Μασαχουσέτη θα ανταγωνίζεται πλέον τη Νέα Υόρκη που χρησιμοποιεί το South Marine Terminal του Μπρούκλιν για να υποστηρίξει την υπεράκτια αιολική ενέργεια και το Νιου Τζέρσεϊ, που κατασκευάζει το αποκλειστικό αιολικό λιμάνι του για τη βιομηχανία.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X