Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Καρχαρίας άνω των 50 στα… δίχτυα ερευνητικής ομάδας – “Απίστευτη χαρά να συναντάς τέτοιο πλάσμα”

«Είναι απίστευτη η χαρά να συναντάς ένα τέτοιο πλάσμα, νιώθεις ασήμαντος» τονίζει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του OCEARCH Κρις Φίσερ, αναφερόμενος στη συνάντησή τους με έναν τεράστιο λευκό καρχαρία.

Οι ερευνητές, είχαν αυτή την… ευχάριστη ομολογουμένως συνάντηση με τον καρχαρία στον Νοτιοδυτικό Ατλαντικό, κοντά στον Καναδά, και τον ονόμασαν “Βασίλισσα του Ωκεανού”.

Όπως δήλωσε στο McClatchy News ο κ.Φίσερ ο καρχαρίας ήταν μεγαλύτερος από 5 μέτρα και ζύγιζε 1.587 κιλα.

Ανέφερε επίσης ότι ήταν πάνω από 50 ετών και είναι ο μεγαλύτερος που έχει συναντήσει ποτέ η μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο κ.Φίσερ δήλωσε ότι ο θηλυκός λευκός καρχαρίας είναι «πραγματική Βασίλισσα του Ωκεανού» και «έχει ζήσει μια πλούσια ζωή».

«Έχει όλες τις ουλές, τις επουλωμένες πληγές και τον αποχρωματισμό που δείχνουν μια βαθιά, πλούσια ιστορία ζωής» είπε χαρακτηριστικά.

Οι ερευνητές φέρεται να ονόμασαν τον καρχαρία Νουγκούμι, προς τιμήν της θρυλικής φιγούρας της ινδιάνικης φυλής Mi’kmaq.

Τα δεδομένα της Nukumi έχουν συλλεχθεί για 21 ερευνητικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων δειγμάτων βακτηρίων από τα δόντια της και δειγμάτων κοπράνων για να μάθουν τη διατροφή της. Λήφθηκαν επίσης δείγματα αίματος, μυών και δέρματος για έρευνα σχετικά με το είδος.

Η OCEARC θα παρακολουθεί τις κινήσεις του καρχαρία για τα επόμενα πέντε χρόνια για να καταγράψει πόσο βαθιά πηγαίνει όπως επίσης και άλλες σημαντικές πληροφορίες.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X