Νέα

  • ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ

Ιταλός ερημίτης φεύγει από το νησί του μετά από 32 χρόνια

Έγινε γνωστός ως ο Ιταλός Ροβινσώνας Κρούσος αφού έζησε περισσότερα από 30 χρόνια μόνος του σε ένα ειδυλλιακό νησάκι κοντά στη Σαρδηνία.

Όμως ο Μάουρο Μοράντι αποχαιρετά πια τον τόπο κατοικίας του καθώς οι αρχές τον έχουν απειλήσει επανειλημμένα με έξωση.

Ο 81χρονος, που ζει στο νησί από το 1989, ανακοίνωσε την αναχώρησή του μέσω της σελίδας του στο Facebook, την περασμένη Κυριακή.

«Πρόκειται να φύγω», έγραψε, προσθέτοντας ότι «ελπίζω ότι το Μπουντέλι (σ.σ. το νησάκι) θα μείνει ασφαλές, όπως φρόντισα να είναι επί 32 χρόνια». Επίσης δήλωσε πως είναι «έξαλλος» με το γεγονός ότι πρέπει να φύγει.

Ο πρώην εκπαιδευτικός κατέληξε στην διάσημη ροζ παραλία στην προσπάθειά του να ταξιδέψει με ιστιοπλοϊκό από την Ιταλία στην Πολυνησία. Σε συνέντευξή του παλαιότερα, είχε δηλώσει μαγεμένος από το τοπίο και αποφάσισε να μείνει, αναλαμβάνοντας καθήκοντα επιστάτη.

Ωστόσο, το 2015 υπήρξε αλλαγή στο καθεστώς του νησιού με το Εθνικό Πάρκο Μανταλένα να αναλαμβάνει τη διαχείριση.

Ο Μοράντι πέρασε αρκετά χρόνια «παλεύοντας» με το ιταλικό κράτος που υποστήριζε πως δεν έχει νόμιμο δικαίωμα να μένει εκεί.

«Είμαι έτοιμος να κάνω ό, τι μπορώ για να μείνω εδώ, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να με πάρουν σηκωτό» , είπε πέρσι στο CNN Travel. «Δεν ξέρω πού αλλού να ζήσω, σίγουρα όχι πίσω στο σπίτι μου στα βόρεια, ούτε τι να κάνω – αυτή είναι η ζωή μου. Απλώς δεν μπορώ να με φανταστώ να παίζω χαρτιά».

Ο Μοράντι παραδέχτηκε τότε ότι ανησυχεί για το μέλλον του τόπου που προστατεύει τόσο έντονα για 32 χρόνια. «Μόλις τις προάλλες κυνηγούσα δύο τουρίστες που είχαν παραβιάσει τη ροζ παραλία», είπε.

«Καθαρίζω τα σκουπίδια από την άμμο και εμποδίζω τους εισβολείς να έρθουν εδώ προκαλώντας χάος. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ο μόνος που μέχρι τώρα φροντίζει το Μπουντέλι, κάνοντας το έργο επιτήρησης που πρέπει να κάνουν οι αρχές του πάρκου».

Ο Μοράντι ενώ έχει λάβει πολλή υποστήριξη από το κόσμο ώστε να παραμείνει και υπάρχει διαδικτυακό αίτημα με 70.000 υπογραφές, το έχει πλέον πάρει απόφαση ότι θα πρέπει να αποχωριστεί την καλύβα και τη ζωή του στο νησί.

Πηγή: CNN

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X