Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Η Hyundai ετοιμάζεται για την λειτουργία συστήματος επαυξημένης πραγματικότητας σε σκάφη

Προχωρούν προς την εμπορευματοποίηση, τα σχέδια αυτόνομης πλοήγησης της Hyundai Heavy Industries, με το σύστημα HiNAS 2.0, μετά και την κατ’ αρχήν  έγκριση του Κορεατικού Μητρώου (KR) και το Μητρώου της Λιβερίας (LISCR).

Το πρόσφατα εγκεκριμένο Hyundai Intelligent Navigation Assistant System (HiNAS 2.0), που αναπτύχθηκε από τη θυγατρική HHI Avikus, συλλέγει δεδομένα από αισθητήρες που είναι προσαρτημένοι στο σκάφος και τον εξοπλισμό πλοήγησής του και στη συνέχεια το ενσωματώνει χρησιμοποιώντας ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης. Αυτό το σύστημα λειτουργεί με επαυξημένη πραγματικότητα, ώστε  να βοηθήσει το πλήρωμα να πλοηγηθεί στο σκάφος και να αποφύγει τις συγκρούσεις.

Το έργο είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας ενός ναυπηγείου, μιας αυτόνομης εταιρείας ανάπτυξης λύσεων πλοήγησης, ενός νηογνώμονα και ενός μητρώου πλοίων. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το HiNAS 2.0 θα βελτιώσει δραστικά την ασφάλεια και την οικονομική σκοπιμότητα των πλοίων, επιταχύνοντας την εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας αυτόνομης πλοήγησης.

Το Αμερικανικό Γραφείο Ναυτιλίας (ABS) και η Avikus/HHI εργάζονται επίσης μαζί για τη δημιουργία μιας σειράς αυτόνομων έργων για την ενσωμάτωση συστημάτων αυτοπλοήγησης σε νέα πλοία, συμπεριλαμβανομένου του πρωτοποριακού ημιαυτόνομου ταξιδιού του αερομεταφορέα LNG Prism Courage.

Η εταιρεία – παλαιότερα γνωστή στη ναυτιλία ως Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (2019-2022) και Hyundai Heavy Industries (1972-2019), είναι μία από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές εταιρείες στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, επενδύει σημαντικά σε θαλάσσια τεχνητή νοημοσύνη, μεγάλα δεδομένα, αυτονομία σκαφών και ένα  στην πράσινη ενέργεια.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X