Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

ΗΒ: Αλλάζουν κανόνες για υποστήριξη πλοίων της βιομηχανίας αιολικών πάρκων

Η Υπηρεσία Ναυτιλίας και Ακτοφυλακής του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε νέους κανόνες που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίξουν την εξυπηρέτηση της ταχέως αναπτυσσόμενης βιομηχανίας υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Το Βρετανία έχει ήδη μια από τις μεγαλύτερες εγκατεστημένες βάσεις υπεράκτιας αιολικής ενέργειας με περισσότερα από 10 GW εγκατεστημένων υπεράκτιων αιολικών πάρκων και συνεχίζει να επιδιώκει σημαντική μελλοντική ανάπτυξη.

Οι δημοπρασίες ολοκληρώθηκαν πρόσφατα στα ανοιχτά της Σκωτίας,  με τη διαδικασία εξερεύνησης για επιπλέον περιοχές κατά μήκος της ακτογραμμής. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε τουλάχιστον 40 GW υπεράκτιας ισχύος μέχρι το 2030.

Η πρόκληση που παρουσιάζεται είναι  ότι τα υπεράκτια πλοία που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά εργαζομένων σε υπεράκτια αιολικά πάρκα είχαν νόμιμα τη δυνατότητα να μεταφέρουν μόνο 12 άτομα, ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκάφους. Σύμφωνα με τους παλιούς κανονισμούς, για να μεταφέρουν περισσότερους εργάτες από και προς τον τόπο εργασίας τους, τα σκάφη θα έπρεπε να συμμορφώνονται με πιο υψηλές απαιτήσεις ασφάλειας για τα επιβατηγά πλοία.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, που τέθηκαν σε ισχύ στις 9 Φεβρουαρίου, η High Speed ​​Offshore Service Craft θα μπορεί να μεταφέρει έως και 60 εργαζομένους. Η αλλαγή θα σημαίνει ότι τα πλοία που μεταφέρουν όσους εργάζονται σε υπεράκτια αιολικά πάρκα θα μπορούν να μεταφέρουν μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων, ενώ θα εξακολουθούν να πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας.

Ως μέρος της αλλαγής του κανονισμού, οι εργαζόμενοι σε υπεράκτια αιολικά πάρκα ταξινομούνται διαφορετικά από τους κανονικούς επιβάτες. Θα τους ζητηθεί να είναι «σε φόρμα και να έχουν κάνει εξειδικευμένη εκπαίδευση για την ασφάλεια στη θάλασσα και την επιβίωση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 46 πλοία αυτού του τύπου που δραστηριοποιούνται στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η νέα νομοθεσία παρέχει νομική σαφήνεια στη βιομηχανία υπεράκτιων αιολικών πάρκων για τη μεταφορά εργαζομένων από και προς τα αιολικά πάρκα ανάλογα με τη χωρητικότητα κάθε σκάφους. Αυτό ευθυγραμμίζει το Ηνωμένο Βασίλειο με πολλές άλλες χώρες που έχουν ήδη παρόμοιους κανονισμούς.

Η αλλαγή στους κανονισμούς προέκυψε μετά από διαβούλευση έξι εβδομάδων στα τέλη του καλοκαιριού με τον κλάδο και τις ρυθμιστικές αρχές.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X