Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ευθανασία για τις αγελάδες του πλοίου Karim Allah, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο

Οι Ισπανικές κτηνιατρικές υπηρεσίες αποφάσισαν να σφαγιασθούν τα εκατοντάδες βοοειδή στο πλοίο που περιπλανιόταν για μήνες στη Μεσόγειο αναζητώντας αγοραστή. Τα βοοειδή στο Karim Allah είχαν απορρίψει πολλές χώρες λόγω φόβων ότι έχουν μολυνθεί από τον ιό της κυανής γλώσσας.

Αγελάδες εντός του Karim Allah στην Καρθαγένη, σε φωτογραφία που τραβήχτηκε από μέλος του πληρώματος. Φωτογραφία: Guardian

Οι σχεδόν 900 αγελάδες, που βρίσκονται στοιβαγμένες στο πλοίο Karim Allah, αγκυροβόλησε μετά από μήνες περιπλάνησης στη Μεσόγειο. Το Karim Allah έδεσε στην Καρθαγένη.

Τα ζώα έχουν ταλαιπωρηθεί από το μακρύ ταξίδι, κάποια από αυτά είναι άρρωστα και δεν είναι δυνατόν να μεταφερθούν εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε να επιτραπεί η είσοδός τους στο ευρωπαϊκό έδαφος, αναφέρει εμπιστευτικό έγγραφο των ισπανικών κτηνιατρικών υπηρεσιών που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters. 

Αντιδράσεις ακτιβιστικών φιλοζωϊκών οργανώσεων, προκαλεί φωτογραφία του πρακτορείου Reuters, να γίνονται προετοιμασίες στο Λιμάνι για τη θανάτωση των ζώων και βίντεο στη βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, με τη μετακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο συγκεκριμένο σημείο για την εκφόρτωση τους.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-9307037/More-850-cattle-ship-Mediterranean-destroyed-vets-say.html#v-7511678989602342747

Ο Μιγκέλ Μασραμόν, δικηγόρος που εκπροσωπεί την πλοιοκτήτρια εταιρεία Talia Shipping Line, επέμεινε πως το πλοίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για να μεταφέρει ζώα και οι ιδιοκτήτες του δαπάνησαν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ για να διασφαλίσουν την ευημερία των ζώων κατά τη διάρκεια του διάρκειας μηνών ταξιδιού. 

Ειδικοί πήραν δείγμα αίματος από τα βοοειδή για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό της κυανής γλώσσας. Φωτογραφία: Guardian

Ωστόσο, υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων έκαναν λόγο για συνθήκες που «θυμίζουν κόλαση» μέσα στο πλοίο. «Τι συνέβη στα απόβλητα που παρήγαγαν όλα αυτά τα ζώα εδώ και δύο μήνες; Είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες», είπε η Σίλβια Μπαρκέρο, διευθύντρια της ΜΚΟ Igualdad Animal.

Τα ζώα προορίζονταν αρχικά να πωληθούν στην Τουρκία, ωστόσο οι αρχές εκεί εμπόδισαν το φορτίο και ανέστειλαν τις εισαγωγές ζωντανών ζώων από την Ισπανία, λέγοντας πως οι αγελάδες ενδέχεται να πάσχουν από τον ιό της κυανής γλώσσας. Η Τουρκία δεν εξέτασε τα ζώα, ωστόσο εστία του ιού είχε πρόσφατα εντοπιστεί στην ισπανική επαρχία Ουέσκα.

Μετά την απόρριψη των τουρκικών αρχών, το πλοίο μετατράπηκε σε διεθνή παρία, καθώς διάφορες χώρες αρνήθηκαν να του επιτρέψουν την είσοδο στα λιμάνια τους ακόμα και για να ανεφοδιαστεί με ζωοτροφές, με αποτέλεσμα οι αγελάδες να ταξιδεύουν πολλές ημέρες πίνοντας μονάχα νερό.

Την ίδια στιγμή, παραμένει ασαφές σε ποιον ανήκουν τα ζώα, με τον αρχικό εξαγωγέα, World Trade, να λέει ότι δεν είναι υπεύθυνη για αυτά καθώς τα έχει ήδη πουλήσει, σύμφωνα με τον δικηγόρο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X