Νέα

  • ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ειδική αποστολή και επιστήμονες στη μάχη κατά της ρύπανσης στο Μαυρίκιο

Ειδική αποστολή, η οποία θα συντονίσει τις προσπάθειες για τον περιορισμό της θαλάσσιας καταστροφής στο Μαυρίκιο με την πετρελαιοκηλίδα του ιαπωνικού τάνκερ, αποστέλλουν ο ΙΜΟ, το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), καθώς και το United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (OCHA).

Ο ΙΜΟ ανακοίνωσε την άμεση και ουσιαστική αρωγή προς την κυβέρνηση του Μαυρικίου, έπειτα από τη ρύπανση που προκάλεσε το ιαπωνικό φορτηγό πλοίο MV Wakashio στη νοτιοανατολική ακτή της νησιωτικής χώρας, στις 25 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο IMO, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του Covid-19, τα μέλη που απαρτίζουν την ειδική αποστολή αναμένεται να επιβιβαστούν σε ναυλωμένη πτήση από το Ναϊρόμπι της Κένυας, αφού πρώτα υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο ΙΜΟ αναφέρει επίσης, ότι το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) στο Μαυρίκιο, καθώς και η International Tanker Owners Pollution Federation (ITOPF), η οποία παρέχει τεχνική υποστήριξη, έχουν ήδη κινητοποιηθεί για την αποστολή επιπλέον επιστημόνων και ειδικών μονάδων στη νησιωτική χώρα. Η κυβέρνηση του Μαυρικίου ήδη συνεργάζεται με ειδικούς φορείς από την Γαλλία και την Ιαπωνία.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X