Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εγκλωβισμένοι και απλήρωτοι για μήνες ναυτικοί – Σοβαρές ελλείψεις στην τροφοδοσία πλοίων

Σε πλήρη απόγνωση ναυτιλιακοί οργανισμοί και ναυτεργάτες στον τομέα των μεταφορών, οι οποίοι τελούν σε αβεβαιότητα με τον πολύμηνο εγκλωβισμό τους στις θάλασσες και ουσιώδη προβλήματα να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Ελλείψεις στην τροφοδοσία είναι από τα σημαντικότερα και η προοπτική επαναπατρισμού τους, βρίσκεται στην κορυφή του ενδιαφέροντος.

Χαρακτηριστική καταγράφεται η περίπτωση Ναυτεργατών των πλοίων ANGELICGLORYκαι ANGELICPOWERτης ναυτιλιακής εταιρίας DIAMLEMOSSHIPPINGCOMPANYLTD, που βρίσκονται στην θαλάσσια περιοχή της Κίνας, 40 ναυτικά μίλια από το Χονγκ Κονγκ, για διάστημα πάνω από ένα μήνα. Η πλειοψηφία των Ναυτεργατών έχουν υποβάλει την παραίτησή τους και ζητούν με αυτήν την αντικατάστασή τους για πάνω από τρεις έως τέσσερις μήνες.

Η εταιρεία όλο αυτό το διάστημα επικαλείται το υγειονομικό πρόβλημα (πανδημία), τη μη λειτουργία των αεροπορικών πτήσεων και συνδέσεων και με τον τρόπο αυτό δεν καθίσταται δυνατή η παλιννόστησή τους. Στα δύο πλοία διαπιστώνονται σοβαρές ελλείψεις στην τροφοδοσία των πλοίων και των πληρωμάτων και τα προβλήματα αυτά καθιστούν ακόμη πιο αφόρητη την διαβίωσή τους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με καταγγελία των Ναυτεργατών, δεν έχουν πληρωθεί – εξοφληθεί για το μήνα Ιούλιο και τον τρέχοντα Αύγουστο. Οι ίδιοι έχουν καθημερινή επαφή με την ΠΕΝΕΝ ζητώντας την άμεση παρέμβασή της για την αντικατάστασή τους , την εξασφάλιση της τροφοδοσίας των πλοίων καθώς και την εξόφληση των μισθών τους.

Οι ναυτεργάτες καταγγέλλουν εμπαιγμό από το Μάρτιο του 2020 που ξέσπασε η πανδημία και το πρόβλημα διαιωνίζεται καθώς οι εργασιακές συνθήκες σε συνδυασμό με την επιβάρυνση της ψυχικής τους υγείας να έχουν επιβαρυνθεί δραματικά.

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο Εθνικής Ναυτιλίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του και η ΠΝΟ αναλώνονται σε ανταλλαγή μηνυμάτων και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Η κατάσταση αυτή φέρνει ακόμη πιο έντονα στο προσκήνιο και τονίζει την σημασία και την αναγκαιότητα της πρόσφατης πρωτοβουλίας της ΠΕΝΕΝ προς τις διεθνείς και εθνικές συνδικαλιστικές οργανώσεις στην ναυτιλία, για την οργάνωση μιας μεγάλης αγωνιστικής κινητοποίησης ως μοναδικής διεξόδου για την λύση του μεγάλου αυτού προβλήματος.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X