Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Διώρυγα του Σουέζ: Έληξε το “μποτιλιάρισμα” – Πέρασαν όλα τα πλοία που είχαν αποκλειστεί

Συνολικά, 85 πλοία διέσχισαν σήμερα τη διώρυγα του Σουέζ, μεταξύ των οποίων 24 πλοία που είχαν φτάσει στην περιοχή μετά την αποκόλληση του Ever Given.

Όλα τα πλοία που βρίσκονται σε αναμονή στη Διώρυγα του Σουέζ, καθώς είχαν αποκλειστεί λόγω της προσάραξης του τεράστιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given στις 23 Μαρτίου, κατάφεραν να περάσουν από την πλωτή οδό έως σήμερα, όπως έγινε γνωστό από την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA).

Σύμφωνα με τη SCA, τα τελευταία 61 πλοία από τα 422 που είχαν σχηματίσει ουρές, όταν το πλοίο αποκολλήθηκε τη Δευτέρα, διέπλευσαν τη ζωτικής σημασίας εμπορική αρτηρία σήμερα.

Συνολικά, 85 πλοία διέσχισαν σήμερα τη διώρυγα, ανάμεσα στα οποία 24 πλοία που είχαν φτάσει στην περιοχή μετά την απομάκρυνση του Ever Given, αναφέρει η Αρχή.

«Ο ναύαρχος Οσάμα Ράμπια, πρόεδρος της SCA, ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύνολο των πλοίων σε αναμονή μέσα στη Διώρυγα, μετά την προσάραξη του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με σημαία Παναμά, Ever Given, πέρασαν τη Διώρυγα του Σουέζ», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχή.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X