Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Διώροφες Μεζονέτες εν Πλω και κατοικήστε μόνιμα στη θάλασσα

Για τους μεγάλους λάτρεις της κρουαζιέρας η μόνιμη εγκατάσταση πάνω σε ένα πλοίο, απ’ όπου θα μπορούν να εξερευνήσουν ολόκληρο τον κόσμο, ήταν για πάρα πολλά χρόνια ένα άφταστο όνειρο.

Τη στιγμή που τα μακράς διαρκείας ταξίδια με κρουαζιερόπλοιο γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, με τις διαδρομές για το καλοκαίρι του 2022 να έχουν ήδη ανακοινωθεί παρά τους εκτενέστατους περιορισμούς εξαιτίας της πανδημίας, το κόνσεπτ των πολυτελών κατοικιών πάνω στο νερό αποτελεί πλέον χειροπιαστή πραγματικότητα, η οποία, μάλιστα, δεν αφορά μόνο τους πολύ πλούσιους και ισχυρούς αυτού του κόσμου.

Αν και οι κρουαζιέρες είναι παραδοσιακά μία πολύ ακριβή επιλογή διακοπών, μία ολοκαίνουργια «κοινότητα κατοικιών στη θάλασσα», όπως την έχει ονομάσει η εταιρεία κρουαζιερόπλοιων Storylines, ευελπιστεί να αλλάξει τα παραπάνω δεδομένα, προσφέροντας μία πιο «προσιτή» ευκαιρία μόνιμης διαμονής πάνω σε ένα υπέροχο κρουαζιερόπλοιο για εκτεταμένο χρονικό διάστημα ή ακόμα και μόνιμα.

https://www.instagram.com/p/CXeCk0hMZ1V/?utm_source=ig_web_copy_link

Με έτος εκκίνησης το 2024 η εταιρεία Storylines προσφέρει πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα διαμερίσματα, τα οποία θα διαθέτουν από ένα έως τέσσερα υπνοδωμάτια, μικρότερης κλίμακας στούντιο, αλλά και διώροφες μεζονέτες. Οι τιμές για ένα σπίτι πάνω στο νερό θα ξεκινούν από 400.000 δολάρια και θα αγγίζουν τα 8 εκατομμύρια για εκείνους που ονειρεύονται (και μπορούν) να αποκτήσουν το δικό τους πλωτό παλάτι.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρεία, αλλά και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του νέου κρουαζιερόπλοιου το οποίο θα λειτουργεί ως ένα κανονικό σύμπλεγμα διαμερισμάτων πάνω στο νερό, τα σπίτια είναι διαθέσιμα για άμεση αγορά, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μίσθωσης από 12 έως 24 χρόνια.

Ο ιδρυτής και CEO της Storylines, Alister Punton, αποκάλυψε στο CCN ότι ένας σημαντικός αριθμός των συνολικά 547 διαμερισμάτων έχει ήδη πωληθεί, ενώ οι υπεύθυνοι της εταιρίας αναμένουν πως και τα υπόλοιπα διαθέσιμα καταλύματα θα έχουν «εξαντληθεί» μέχρι το τέλος του 2022. Όσοι θα καταφέρουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι πάνω στο ολοκαίνουργιο, τεράστιο και εντυπωσιακότατο, MV Narrative ship της Storylines, το οποίο αυτή την περίοδο βρίσκεται υπό κατασκευή στην Κροατία, θα λάβει ως αντάλλαγμα μία μοναδική, μακροχρόνια περιπέτεια στους ωκεανούς.

Το κρουαζιερόπλοιο-πολυκατοικία θα περιλαμβάνει 20 εστιατόρια και μπαρ, δική του ζυθοποιία, τρεις πισίνες, μία βιβλιοθήκη με 10.000 τίτλους, κινηματογράφο, γυμναστήριο, δωμάτιο bowling, ακόμα και θερμοκήπιο που τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια. Το πλοίο που είναι στην ουσία μία μεγάλη, θαλάσσια πολιτεία έχει κιόλας ανακοινώσει το πρώτο πλάνο ταξιδιού του που θα αρχίσει το 2024 και θα διαρκέσει 1.000 ημέρες με το Narrative να ταξιδεύει και στις 6 ηπείρους, αράζοντας κατά μέσο όρο από 3 έως 5 ημέρες σε λιμάνια-κλειδιά του πλανήτη.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X