Νέα

  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Διά θαλάσσης διαδρομή, από την Πάφο στο Λατσί και εισητήριο 15 ευρώ

Εναλλακτικό μεταφορικό μέσο από την Πάφο προς το Λατσί και το Εθνικό Πάρκο Ακάμα, μέσω θαλάσσης σε λιγότερο από μία ώρα, σκοπεύει να κάνει η εταιρεία Latchi Wibit Ltd.

Η εταιρεία με διευθύνων σύμβουλο τον Σάββα Χατζημηνά, έχει ως στόχο να υλοποιήσει το έργο Akamas Eco Fast Ferry/ Sea Taxi και προτίθεται να λειτουργήσει ένα ταξί θαλάσσης, όπου θα μεταφέρει με σκάφος καταμαράν μέχρι 250 επιβάτες μέσα σε 55 λεπτά, από το λιμανάκι της Πάφου στο λιμανάκι στο Λατσί. Στόχος είναι, μέσω καθορισμένων διαδρομών ανά δύο ώρες, η μεταφορά περί των 1.000 επισκεπτών την ημέρα για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Δηλαδή, γύρω στους 150.000 με 200.000 επισκέπτες ετησίως από την Πάφο στο Λατσί και πίσω.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημηνά, το σκάφος (Akamas Eco Fast Ferry) θα είναι πολύ ασφαλές, με πολυτελείς θέσεις και όλα τα facilities για τους επιβάτες, με wifi, τηλεοράσεις, ξεναγό και εξειδικευμένο προσωπικό για την πλοήγηση και εξυπηρέτηση των επιβατών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναφέρει ότι ο εναλλακτικός τρόπος μεταφοράς τουριστών και Κυπρίων, από την Πάφο στο Λατσί, θα βοηθήσει στα μέγιστα την τοπική οικονομία ειδικά την περιοχή Λατσί – Πόλης Χρυσοχού και στα χωριά του Ακάμα, ενώ από την άλλη θα βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη μείωση διοξειδίου του άνθρακα από αυτοκίνητα και λεωφορεία στην περιοχής της Χερσονήσου Ακάμα. Με βάση τους υπολογισμούς, το κόστος μεταφοράς για ένα εισιτήριο με επιστροφή θα είναι γύρω στα €30 (ή €15 μονής διαδρομής).

Το πρώτο στάδιο για την υλοποίηση του έργου είναι η διεξαγωγή μελέτης εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον από τη χρήση του σκάφους Akamas Eco Fast Ferry. Υπολογίζεται η κατασκευή του σκάφους από το επιλεγμένο ναυπηγείο εντός του 2022 και η έναρξη εργασιών και δρομολογίου το καλοκαίρι του 2023, εφόσον το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση.

Πηγη: Φιλελεύθερος

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X