Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Β. Δημητριάδης: Η Κύπρος πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια ναυτιλία

Η παρουσία Κύπριων σε υψηλές θέσεις σε διεθνή και ευρωπαϊκά ναυτιλιακά φόρα, αποδεικνύει ότι η χώρα μας πρωταγωνιστεί στον τομέα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης κλήθηκε να σχολιάσει τον πρόσφατο διορισμό του πλοιοκτήτη Φίλιππου Φιλή στην Προεδρία της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών και στην συμπερίληψη – για πέμπτη συνεχή χρονιά – της Προέδρου της Wista International  (Γυναικείος Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας και Εμπορίου) και CEO της Tototheo Maritime Δέσποινας Παναγιώτου Θεοδοσίου,  στη λίστα Lloyd’s με τα 100 ονόματα της ναυτιλίας με την μεγαλύτερη επίδραση στη ναυτιλιακή βιομηχανία παγκοσμίως.

Την ίδια ώρα, ο Υφυπουργός υπενθύμισε την φετινή εκλογή του Προέδρου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Θέμη Παπαδόπουλου, στη θέση του Αντιπροέδρου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, αλλά και την επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.
 
«Νομίζω όλα αυτά είναι η καλύτερη απάντηση ότι η Κύπρος πρωταγωνιστεί στον τομέα της ναυτιλίας», είπε και πρόσθεσε πως η χώρα μας «είναι μια διεθνής δύναμη, που η παρουσία προσωπικοτήτων της κυπριακής ναυτιλίας αλλά και του ίδιου του κράτους σε ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα αναγνωρίζεται, εκτιμάται η εμπειρογνωμοσύνη μας και είναι ένας τομέας που μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπους», συμπλήρωσε.
 
Επιπρόσθετα, κατέληξε, προβάλλεται η οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει με ιδέες και απόψεις στην ναυτιλία.
 

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X