Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

“Βούλιαξε” η Κρήτη – Η στερια έγινε ένα με τη θάλασσα

Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε στην ανατολική Κρήτη η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες το νησί.    Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στην Χερσόνησο, όπου κάτοικοι ανέβηκαν ακόμα και στις ταράτσες για να σωθούν και αυτοκίνητα κατέληξαν στην θάλασσα.

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρους. Χωριά εκκενώθηκαν ενώ οι αρχές κάνουν έκκληση να αποφεύγονται οι μετακινήσεις.  

Μία γυναίκα που παρασύρθηκε για δεκάδες μέτρα από τα νερά, σώθηκε την τελευταία στιγμή από μια «ανθρώπινη αλυσίδα». Σε όλο το παραλιακό μέτωπο, από τις Γούρνες μέχρι το Σίσι, καταγράφονται ζημιές ενώ σπίτια πλημμύρισαν και στη Σταλίδα.   

Σχεδόν όλοι οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει ενώ οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο, στα οχήματα και τα κτίρια είναι ιδιαίτερα εκτεταμένες. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ο παραλιακός δρόμος έχει γίνει ένα με τη θάλασσα.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις των αρχών για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που έχουν προκληθεί. Όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους. 

Αρκετές είναι και οι περιοχές που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών, εν μέσω βροχόπτωσης.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X