Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Βαριές ποινές για παράνομη αλιεία με ψαροvτούφεκο και καταδυτικές συσκευές

Χιλιάδες ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκαν σε λαθροαλιείς οι οποίοι εντοπίστηκαν να ψαρεύουν με απαγορευμένες μεθόδους στην θαλάσσια περιοχή του Ακάμα. Πρόκειται για δύο ψαράδες οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν από 8,5 χιλιάδες ευρώ ο καθένας, με εξώδικη ρύθμιση.

Οι λαθροαλιείς, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια περιπολίας το Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 να αλιεύουν με τη χρήση ψαροντούφεκου σε συνδυασμό με καταδυτικές συσκευές. Της υπόθεσης επιλήφθηκε το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Κατασχέθηκαν ως τεκμήρια όλα τα αλιευτικά εργαλεία,ο καταδυτικός εξοπλισμός καθώς και όλα τα αλιεύματα.

Η εν λόγω παραβάση σύμφωνα με το τμήμα αλιείας θεωρείται σοβαρή αφού συγκαταλέγεται στις καταστροφικές πρακτικές, με βάση την τελευταία τροποποίηση του περί Αλιείας Νόμου τον Δεκέμβριο του 2019. Ως εκ τούτου, όπως προβλέπεται στη Νομοθεσία, στα δύο αυτά άτομα έχει επιβληθεί πρόστιμο για εξώδικη ρύθμιση ύψους €8500 στον κάθε ένα.

Το ΤΑΘΕ έχει θέσει ως προτεραιότητά του την πάταξη αυτής της παράνομης δραστηριότητας και θα εφαρμόζει τον σχετικό Νόμο με κάθε αυστηρότητα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X