Νέα

  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Από τη Ρώμη, στα Ελληνικά νησιά, ταξιδεύει το “Odessy of the Seas”

Eίναι ένα υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο από τα καμάρια της Royal Caribbean από τα μεγαλύτερα του κόσμου και βρίσκεται στα νερά του Αιγαίου, μεταφέροντας χιλιάδες επιβάτες στα ελληνικά νησιά. Το «Odyssey of the Seas», της εταιρείας Royal Caribbean Cruises, πραγματοποιεί τις όμορφες διαδρομές της Μεσογείου και δεν θα μπορούσε να εξαιρέσει το λιμάνι του Πειραιά.

Πρόκειται για το δεύτερο από τα πλοία Quantum Ultra Class, που καθελκύστηκε το 2021 στα ναυπηγεία Meyer Werft στο Papenburg της Γερμανίας και έχει μήκος 348 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και μπορεί να χαρακτηριστεί σαν μια πλωτή πολιτεία. Και αυτό γιατί μπορεί να φιλοξενήσει έως 5.498 επιβάτες, ενώ το πλήρωμα αποτελείται από 1.550 άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, κατά τον πρώτο κατάπλου του πλοίου στον Πειραιά, κατέβηκαν πάνω από 2.000 επιβάτες με σκοπό να δουν τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας, λίγο πριν αναχωρήσουν ξανά με προορισμό τη Μύκονο, την Τουρκία και την Κρήτη. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, το «Odyssey of the Seas» έχει ως home port την Τσιβιταβέκια της Ρώμης και από εκεί πλέει προς τα ελληνικά νησιά, την Τουρκία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η «Οδύσσεια των Θαλασσών» διαθέτει ότι πιο σύγχρονο και καινοτόμο υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας και διασκέδασης, με τους επιβάτες να μπορούν να επιλέξουν αναρίθμητες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια που βρίσκονται στο πλοίο. Εκτός των άλλων διαθέτει προσομοιωτή κυμάτων για τους επίδοξους σέρφερς και τοίχο αναρρίχησης ύψους 12 μέτρων.

Οι επιβάτες μπορούν να θαυμάσουν θέα που κόβει τη ανάσα 90 μέτρα πάνω από τη θάλασσα στο North Star, μια γυάλινη κάψουλα με θέα 360 μοιρών, και να ψυχαγωγηθούν με χορό, τραγούδι και ακροβάτες, ενώ μπορούν να παρακολουθήσουν παραστάσεις στο τεράστιο θέατρο ή να χαλαρώσουν στο πρυμναίο αίθριο του 5ου καταστρώματος, όπου τη νύχτα μετατρέπεται σε χώρο που παρουσιάζονται virtual-reality θεάματα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X