Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Αποκολλήθηκε μετά από τιτάνιες προσπάθειες το EverGreen – προς απεγκλωβισμό η θαλάσσια διακίνηση

Αποτέλεσμα είχαν μια βδομάδα μετά οι προσπάθειες αποκόλλησης του τεράστιου πλοίου EverGreen, εξέλιξη η οποία προκάλεσε ικανοποίηση στα συνεργεία που εργάζονταν ακούραστα τα τελευταία 24ωρα. Ασαφές παραμένει το πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη ζωτικής σημασίας θαλάσσια οδό από τη Διώρυγα του Σουέζ.

Μετά από έξι ολόκληρες μέρες που παρέμενε «σφηνωμένο» στη Διώρυγα του Σουέζ, το τεράστιο πλοίο Ever Given πλέει ξανά, έβαλε μπροστά τις μηχανές του και διασφαλίζεται πως θα μπορέσει να συνεχίσει ομαλά το ταξίδι του, ανέφερε η εταιρεία Inchcape Shipping Services, εξέλιξη που γεννά ελπίδες πως η πολυσύχναστη θαλάσσια οδός θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία σύντομα.

Το σκάφος μήκους 400 μέτρων και εκτοπίσματος 220.000 τόνων κατορθώθηκε να επανέλθει σε πλεύση στις 04:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και «διασφαλίζεται», ανέφερε η Inchcape, η οποία παρέχει διάφορες ναυτιλιακές υπηρεσίες σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με το Reuters και άλλα διεθνή MME. Για «μερικό απεγκλωβισμό κάνει λόγο το Bloomberg, ενώ Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι το σκάφος έχει ξεκινήσει να κινείται. 

https://www.bloomberg.com/news/videos/2021-03-29/ever-given-partially-refloated-in-suez-canal-video

H σημαντική αυτή εξέλιξη, σύμφωνα με το πρακτορείο, προέκυψε μετά από την αφαίρεση πάνω από  27.000 κυβικών μέτρων άμμου από τις όχθες του ποταμού τα περασμένα 24ωρα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X