Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Απέτυχε η πρώτη ημέρα προσπάθειας μετακίνησης του Ever Forward

Οι προσπάθειες για την μετακίνηση του Ever Forward ξεκίνησαν σήμερα,  αλλά μετά από περίπου έξι ώρες προσπάθειας, τα πληρώματα διάσωσης σταμάτησε να αναφέρει ότι το σκάφος δεν είχε μετακινηθεί. Οι καιρικές συνθήκες και παλιρροϊκές συνθήκες, ωστόσο, φέρονται να λειτουργούν ενάντια στις προσπάθειες. Η  Ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανέφερε ότι θα ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια σήμερα Τετάρτη, ελπίζοντας ότι οι συνθήκες θα  βελτιωθούν.

Πέντε ρυμουλκά τοποθετήθηκαν χθες μετά από σχεδόν 10 ημέρες βυθοκόρησης, όπου αφαιρέθηκαν 84.000 κυβικά μέτρα λάφυρα γύρω πίσω από το σκάφος. Η ανάλυση της κατάστασης από την ομάδα διάσωσης έδειξε ότι η πρύμνη ήταν πιο κοντά στο κανάλι, έτσι οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στην προσπάθεια σπρωξίματος του σκάφους από τη δεξιά πλευρά του, ενώ άλλα ρυμουλκά τράβηξαν το πλοίο σε μια προσπάθεια να το μετακινήσουν  πίσω προς το κανάλι.

Μέχρι τις 6:00 μ.μ. τα δύο ρυμουλκά φάνηκαν να απομακρύνονται από το σκάφος. Εκτός από τους θυελλώδεις ανέμους στην περιοχή, ο βόρειος άνεμος τις τελευταίες ημέρες δημιούργησε ένα φαινόμενο γνωστό ως «παλίρροια» στον κόλπο Chesapeake όπου οι άνεμοι διώχνουν το νερό από τον κόλπο. Παρόμοιες παλιρροϊκές συνθήκες υπήρχαν στον κόλπο όταν το σκάφος προσάραξε πριν από περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Το σχέδιο ήταν να ξαναρχίσει η βυθοκόρηση και να προστεθούν δύο φορτηγίδες άγκυρας στην επόμενη προσπάθεια να επιπλεύσει το σκάφος, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 3 και 4 Απριλίου. Ωστόσο, με τις προσδοκίες ότι οι παλίρροιες θα ήταν υψηλότερες σήμερα καθώς τα μποφόρ των ανέμων έπεφταν στην περιοχή, οι προσπάθειες επανάρχισαν.

Εάν δεν καταφέρουν να επαναφέρουν το Ever Forward, η ομάδα διάσωσης σχεδιάζει να επανεξετάσει το σχέδιο και να συνεχίσει τη βυθοκόρηση. Εάν και αυτό το σχέδιο αποδειχθεί ατελές τότε η επόμενη εναλλακτική, θα είναι μάλλον  η εκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων, η οποία θα ήταν μια αργή και επίπονη διαδικασία.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X