Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ανασκαφές για την ανάδειξη του Αρχαίου λιμανιού της Λάρνακας

Άρχισαν πρόσφατα οι εργασίες αποξήλωσης των εγκαταστάσεων του πρώην Ομίλου Αντισφαίρισης με σκοπό τη συνέχιση των ανασκαφών στο Αρχαίο Λιμάνι Κιτίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, μετά την ολοκλήρωση της μετακίνησης των γηπέδων του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας από τον χώρο του Αρχαίου Λιμανιού, ενημέρωσε άμεσα την Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή Κιτίου σε σχέση με τη δυνατότητα διενέργεια ανασκαφών στο χώρο του Αρχαίου Λιμανιού.

Στη συνέχεια η Γαλλική Αρχαιολογική Αποστολή Κιτίου, αιτήθηκε άδεια ανασκαφής μετά την ολοκλήρωση της αποξήλωσης των εγκαταστάσεων.

Ένας διαχρονικός στόχος υλοποιείται, αναφέρει σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας, σημειώνοντας ότι, αναδεικνύεται το Αρχαίο Λιμάνι και το Ψηφιδωτό του Ηρακλή.

“Μία πολύ σημαντική εξέλιξη για τη Λάρνακα και την Ιστορία μας το έργο αυτό, που αποφασίστηκε από κοινού με το Υπουργείου Μεταφορών, το Τμήμα Αρχαιοτήτων και τον Δήμο Λάρνακας με σκοπό την ενοποίηση του Αρχαίου Λιμανιού, του Αρχαιολογικου Μουσείου Λάρνακας και του Ψηφιδωτού με τους Άθλους του Ηρακλή”.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Favyras%2Fposts%2F4206635456129011&show_text=true&width=500

Με την ολοκλήρωση των ανασκαφών στο χώρο, αναμένεται ότι θα αρχίσει να εφαρμόζεται το διαχειριστικό σχέδιο για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος για να είναι ασφαλής και φιλικός στο κοινό θα έχει καθορισμένες διαδρομές για πεζούς και ΑΜΕΑ, σήμανση για την κυκλοφορία των επισκεπτών και πληροφοριακές πινακίδες.

Η μετακίνηση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας προωθήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης και ολοκλήρωσης των ανασκαφών του Αρχαίου Λιμανιού και της ενοποίησης του με το Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας και το ψηφιδωτό με τους Άθλους του Ηρακλή, βάση της μελέτης που εκπονήθηκε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Γαλλικής Πρεσβείας και τον Δήμο Λάρνακας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X