Νέα

  • Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ

Έτοιμο για το πρώτο του ταξίδι το πρώτο υβριδικό μεταφορικό

Eίναι το πρώτο υβριδικό φορτηγό πλοίο το οποίο τροφοδοτείται με μπαταρία και έχει ήδη “σαλπάρει” για την ευρωπαϊκή αγορά

Το ένα  από τα δύο πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου 9.300 dwt που κατασκευάζονται για την Aasen Shipping της Νορβηγίας, το “Aasfjell” θα διεκδικήσει επίσης τον τίτλο του μεγαλύτερου αυτοεκφορτιζόμενου με εκσκαφέα πλοίου στην αγορά.

Παραγγέλθηκε τον Ιούνιο του 2019 και τόσο το “Aasfjell” και το αδελφικό του πλοίο “Aasfoss”, το οποίο είναι υπό κατασκευή, εξοπλίστηκαν με ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης, για τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Πρωτοπόρα σε μια αναδυόμενη τάση στη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθένα από τα πλοία των 394 ποδιών, εξοπλίζεται με σύστημα μπαταρίας 339 kWh για να τροφοδοτεί όλα τα λιμάνια και να παρέχει κορυφαίο ταχύτητα στον κύριο κινητήρα ενώ βρίσκεται στη θάλασσα. 

Εκτός από τη λειτουργία του στη θάλασσα, το πακέτο μπαταριών θα επιτρέπει την πρόωση και τους ελιγμούς σε λιμάνι χωρίς τον κύριο κινητήρα. Εκτιμάται η λειτουργία των μπαταριών θα μειώσει την κατανάλωση καυσίμου κατά περίπου 400 τόνους ετησίως.

Τα πλοία τροφοδοτούνται από έναν κύριο κινητήρα Wartsila που έχει βελτιστοποιηθεί, για να παρέχει  πιο περιβαλλοντικά και αποτελεσματικές λειτουργίες. Ο κύριος κινητήρας έχει δυνατότητα μεταβλητής περιστροφής, επιτρέποντας του να μειώσει περαιτέρω την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων κατά τη διάρκεια του αργού ατμού.

Ο σχεδιασμός της γάστρας έχει επίσης βελτιστοποιηθεί για μέγιστη απόδοση. Το σκάφος διαθέτει ακόμη ενεργό οικολογικό έλεγχο της προπέλας. Άλλα στοιχεία της λειτουργίας επωφελούνται επίσης από το πακέτο μπαταριών, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρικού εκσκαφέα κίνησης που θα λειτουργεί αθόρυβα κατά τη διάρκεια των εργασιών φόρτωσης και εκφόρτωσης, συμβάλλοντας επίσης στις φιλικές προς το περιβάλλον λειτουργίες του σκάφους.

Κατασκευασμένο στο ναυπηγείο Royal Bodwewes στο Hoogezand της Ολλανδίας, το Aasfjell καθελκύστηκε στο ναυπηγείο τον Οκτώβριο του 2021. Ρυμουλκήθηκε από το ναυπηγείο, αναχωρώντας στις 12 Δεκεμβρίου και τώρα βρίσκεται στο λιμάνι του Ντελφίν για να ολοκληρώσει την κατασκευή και να προετοιμαστεί για το παρθενικό ταξίδι .

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X