Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Άνδρας κρατούσε στην πισίνα του ζωντανούς καρχαρίες και τους πουλούσε online

Νέο σπίτι στα νερά του New York Aquarium στο Κόνι Άιλαντ βρήκαν επτά καρχαρίες μετά την απελευθέρωσή τους από το σπίτι ενός 40χρονου ο οποίος τους κρατούσε στην ιδιωτική του πισίνα.

Τώρα ο Τζόσουα Σίγκουιν αντιμετωπίζει πρόστιμο 5.000 δολαρίων για παράνομη κατοχή καθώς εκκρεμεί η δίκη του. Στόχος του, σύμφωνα με τη Γενική Εισαγγελέα Λετίσια Τζέιμς, ήταν να πουλήσει τους καρχαρίες.

Οι σταχτοκαρχαρίες (sandbar sharks) είναι προστατευόμενα είδη στη Νέα Υόρκη και η κατοχή τους χωρίς ειδική άδεια θεωρείται παράνομη.

Ο Σίγκουιν βρισκόταν στο στόχαστρο της περιβαλλοντικής υπηρεσίας της πόλης από το 2017 όταν είχε συλληφθεί στη Τζόρτζια για οδήγηση χωρίς άδεια –στο πίσω μέρος του φορτηγού του είχε μία μικρή δεξαμενή όπου εντοπίστηκαν πέντε μικροί καρχαρίες.

Τότε, είχε πει στο τμήμα εθνικών πόρων ότι μετέφερε τους καρχαρίες στην πολιτεία της Νέας Υόρκης σκοπεύοντας να τους πουλήσει. Επίσης είχε παραδεχτεί ότι διέθετε περισσότερους καρχαρίες στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη.

Μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά υπό το όνομα Aquatic Apex LLC, προσφέρονταν προς πώληση καρχαρίες στην ιστοσελίδα MonsterFishKeepers.com.

Εκτός από τους επτά ζωντανούς σταχτοκαρχαρίες μέσα σε πισίνα, οι Αρχές εντόπισαν στο σπίτι του δύο νεκρούς καρχαρίες – λεοπαρδάλεις, ένα σφυροκέφαλο καρχαρία και το ρύγχος ενός πριονόψαρου –είδος υπό εξαφάνιση.

Οι βιολόγοι που παρευρέθηκαν στην έρευνα εκτίμησαν τους ζωντανούς καρχαρίες οι οποίοι τελικά μεταφέρθηκαν στο Ενυδρείο της Νέας Υόρκης.

Ο σταχτοκαρχαρίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε μήκος καρχαρίες στον κόσμο. Δεν θεωρείται επικίνδυνος αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο κρίνεται ως εκτεθειμένος σε κίνδυνο εξαφάνισης, ενώ στη Μεσόγειο το είδος θεωρείται ότι κινδυνεύει. Αντιθέτως στη Χαβάη θεωρείται ελαχίστης σημασίας. Ο κύριος κίνδυνος που αντιμετωπίζει αυτό το είδος είναι η παράκτια αλιεία, καθώς αποτελεί σημαντικό μέρος των αλιευμάτων.

Περίπου το 2-3% των πτερυγίων καρχαρία που πωλούνται στο Χονγκ Κονγκ προέρχονται από αυτό το είδος.

Πηγή: CNN

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X