Νέα

  • ΓΑΛΑΖΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Samsung και Seaborg ανακοίνωσαν μια πλωτή συνεργασία για την πυρηνική ενέργεια

Η Samsung Heavy Industries και η Seaborg ανακοίνωσαν μια συνεργασία για την ανάπτυξη πλωτών πυρηνικών σταθμών Compact Molten Salt Reactor (CMSR).

Η συμφωνία καλύπτει επίσης την ανάπτυξη μονάδων παραγωγής υδρογόνου και μονάδων αμμωνίας. Οι εταίροι ελπίζουν να δημιουργήσουν και να πουλήσουν σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με το κλειδί στο χέρι, που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε βιομηχανικά λιμάνια και να συνδεθούν σε χερσαία δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Seaborg, χαρακτήρισε αυτή τη συνεργασία ως ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός, στην προσπάθειά τους να εισάγουνμια νέα γενιά πυρηνικών αντιδραστήρων που είναι καθαροί και ασφαλείς και μπορούν να κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας βιομηχανική τεχνολογία με όλα τα οφέλη της επεκτασιμότητας, της ταχύτητας και του χαμηλότερου κόστους.

Ο Jintaek Jeong, Πρόεδρος της Samsung Heavy Industries, ανέφερε ότι το CMSR είναι μια πηγή ενέργειας χωρίς άνθρακα που μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής.

Πρόκειται για μια τεχνολογία επόμενης γενιάς, όπου όταν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα στο σταθμό, εκπέμπεται σήμα από τον αντιδραστήρα, το λιωμένο αλάτι, στερεοποιείται για να αποφευχθούν σοβαρά ατυχήματα στην πηγή και παρέχει υψηλή ασφάλεια και υψηλή απόδοση ισχύος, με ταυτόχρονη παραγωγή υδρογόνου.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X