Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Το μέλλον της Meyer είναι εδώ: πλωτά τερματικά κρουαζιέρας μέχρι και νοσοκομεία

Ο όμιλος Meyer, μητρική της ναυπηγικής εταιρείας, παρουσιάζει αρθρωτά σχέδια για πλωτούς τερματικούς σταθμούς κρουαζιέρας ως την τελευταία ιδέα του, στον τομέα των πλωτών ακινήτων. Επιδιώκοντας να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητες της στον απόηχο της πανδημίας, η Meyer ξεκίνησε πέρυσι μια νέα εταιρεία εντός του ομίλου που ονομάζεται Meyer Floating Solutions.

Η Meyer Floating Solutions, με έδρα τη Φινλανδία, εστιάζει στην ανάπτυξη νέων λύσεων με χρήση πλωτών ακινήτων που μπορούν να αξιοποιήσουν τις κατασκευαστικές δυνατότητες του ναυπηγικού ομίλου. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2022 ότι ενσωμάτωσε και μετονόμασε το Admares Marine, το οποίο είχε δημιουργηθεί από την κατασκευαστική εταιρεία Admares Group. 

Τα λιμάνια, όπως εξηγεί ο όμιλος αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη πρόκληση στην ανάπτυξη δυνατοτήτων ελλιμενισμού για την κάλυψη της ζήτησης. Τα κορυφαία λιμάνια του κόσμου μπόρεσαν σε πολλές περιπτώσεις να συνεργαστούν με τις κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας για την ανάπτυξη νέων τερματικών σταθμών. Η Meyer Floating Solutions πιστεύει ότι η ιδέα της μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μικρότερων λιμανιών και εκείνων που δεν διαθέτουν τη σημαντική υποδομή που απαιτείται, για την ανάπτυξη νέων τερματικών σταθμών.

Πιστεύουν ότι είναι μια προσέγγιση που μπορεί να επαναπροσδιορίσει την ανάπτυξη του λιμανιού, με έμφαση στη βιωσιμότητα και την ευελιξία. Η ιδέα του πλωτού τερματικού παρέχει την ευελιξία για επέκταση ή μετεγκατάσταση τερματικών όπως απαιτείται, χρησιμοποιώντας πλωτή αρθρωτή κατασκευή και προσαρμοζόμενες μονάδες.

Οι μονάδες θα κατασκευαστούν σε ένα από τα τρία ναυπηγεία του ομίλου και θα μεταφερθούν στο λιμάνι για ανάπτυξη. Η προσέγγιση εξορθολογίζει τα συστήματα προβλήτων που θα ελαχιστοποιήσουν τις διαταραχές τόσο στις χερσαίες υποδομές όσο και στο φυσικό περιβάλλον. 

Ο όμιλος τονίζει ότι υπάρχουν δυνατότητες προσαρμογής για παροχή σύνθετων τερματικών εξοπλισμένων με έως και τρεις προβλήτες ικανές να φιλοξενούν πολλά πλοία ταυτόχρονα. 

Οραματίζονται ένα μήκος για τις προβλήτες μεταξύ περίπου 670 και 1.050 ποδιών. Το αποτύπωμα για τον τερματικό σταθμό θα είναι περίπου 1.345 πόδια σε μήκος και 870 πόδια σε πλάτος. Οι μονάδες θα μπορούσαν να παρέχουν ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις στάθμευσης, κέντρα παροχής ενέργειας ή εμπορικά συγκροτήματα.

Το πλωτό τερματικό είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά από έννοιες που παρουσιάζει η Meyer Floating Solutions. Πρόσφεραν επίσης μια ιδέα για ένα πλωτό νοσοκομείο. Σε αντίθεση με τα πλήρους κλίμακας νοσοκομειακά πλοία που είναι δαπανηρά και απαιτούν πλήρεις λιμενικές εγκαταστάσεις, το πλωτό νοσοκομείο θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε απομακρυσμένες περιοχές και τοποθεσίες με ρηχά αρχιπέλαγα.

Ο όμιλος Meyer ανακοίνωσε πρόσφατα μια αναδιοργάνωση της εταιρικής του διοίκησης και το σχέδιο Meyer Floating Solutions, είναι ένα από τα στοιχεία που επιδιώκουν για το μέλλον της εταιρείας.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X