Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Eπεκτείνεται περισσότερο στον τομέα των κρουαζιέρων η MSC;

Ο παγκόσμιος φορέας εκμετάλλευσης λιμένων Κρουαζιέρας, Global Ports Holding, επιβεβαίωσε δημοσιεύματα που φέρουν την εταιρεία να έχει  προσεγγιστεί για συζητήσεις εξαγοράς από τμήμα της MSC Mediterranean Shipping Company. Η εταιρεία, είπε ότι ο βασικός της μέτοχος, μια εταιρεία που ελέγχεται από τον Τούρκο επιχειρηματία Μεχμέτ Κουτμάν, βρίσκεται σε συζητήσεις με την MSC.

Σε μια ρυθμιστική κατάθεση στο Λονδίνο, η εταιρεία ανέφερε ότι διερευνά μια πιθανή προσφορά μετρητών για όλες τις μετοχές της. Η αξία των μετοχών της  Global Ports Holding εκτινάχθηκε σχεδόν κατά 20 τοις εκατό με βάση τις φήμες, πριν από την ρυθμιστική κατάθεση. Ο Kουτμάν κατέχει το 62 τοις εκατό των μετοχών στην Global Ports.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2004, προβάλλεται σήμερα ως η μεγαλύτερη εταιρεία λιμένων κρουαζιέρας στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή έχουν συμφωνίες για 26 λιμάνια σε 14 χώρες, από τη Μεσόγειο, όπου κατέχουν μερίδιο αγοράς 29%, έως τη Βόρεια Ευρώπη, την Καραϊβική και την Ασία. Το 2022, υπέγραψαν παραχωρήσεις για τις λιμενικές δραστηριότητες στην Tαρραγόνα  ης Ισπανίας και στο Κροτόνε της Ιταλίας, καθώς εργάζονται για να ανακάμψουν από τον αντίκτυπο της πανδημίας που προκάλεσε ισχυρές μειώσεις στον όγκο επιβατών κρουαζιέρας και πορθμείων. Η εταιρεία δήλωσε πρόσφατα ότι επέστρεψε στην κερδοφορία, μετά από μια διετή ύφεση.

Η Global Ports δημιούργησε μια μοναδική θέση στην αγορά, εστιάζοντας στα λιμάνια κρουαζιέρας και τοποθετήθηκε ως η κορυφαία μάρκα λιμανιών κρουαζιέρας στον κόσμο, με ένα ολοκληρωμένο δίκτυο λιμανιών κρουαζιέρας που εξυπηρετεί κρουαζιερόπλοια, πορθμεία, γιοτ και μέγα – γιοτ. Η εταιρεία αναφέρει ότι εξυπηρετεί 1,5 εκατομμύριο επιβάτες ετησίως με περισσότερες από 5.400 κλήσεις σε λιμάνια.

Η εταιρεία, αναφέρει ότι οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με μια προσφορά.

Σύμφωνα με τους κανόνες, η MSC έχει πλέον προθεσμία έως τις 13 Ιουλίου για να ανακοινώσει μια σταθερή πρόθεση να κάνει μια προσφορά. Η προθεσμία, ωστόσο, θα μπορούσε να παραταθεί με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής εξαγοράς.

Εκτός από τη μεγαλύτερη στον κόσμο ναυτιλιακή γραμμή εμπορευματοκιβωτίων, η MSC διαθέτει επίσης μια αναπτυσσόμενη διεθνή μάρκα κρουαζιέρας που γίνεται μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Η ελεγκτική οικογένεια της MSC συμφώνησε πρόσφατα επίσης να πραγματοποιήσει μια σημαντική οικονομική επένδυση στην οικονομικά προβληματική ιταλική εταιρεία οχηματαγωγών Moby Lines. Ήταν μέρος μιας αναδιάρθρωσης του χρέους της εταιρείας από την εξαγορά μιας άλλης εταιρείας φέρι, την Tirrenia di Navigazione πριν από σχεδόν μια δεκαετία.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X