Νέα

  • Uncategorized

Designer Lounge: Είστε έτοιμοι; Δείτε τι σημαίνει βιώσιμα ρούχα

Η βιωσιμότητα είναι μία λέξη που μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Στην οικολογία, η βιωσιμότητα, αναφέρεται στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου, ενώ ζει με την ορθή αξιοποίηση και όχι κατάχρηση των υποστηρικτικών οικοσυστημάτων της γης.  

Το sustainability, είναι πράξη ευθύνης που πηγάζει μέσα από την αυξανόμενη ζήτηση εναλλακτικών λύσεων σε σχέση με αυτές που εφαρμόζουν μεγάλες κολοσσοί της μόδας και της φτηνής παραγωγής που κυριολεκτικά κακοποιούν το περιβάλλον, μολύνοντας τη φύση με χρωστικές ουσίες και χημικά για την κατασκευή ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ.

Δεν είναι άγνωστο παράλληλα το γεγονός ότι οι εργάτες που χρησιμοποιούν, ανάμεσα τους και παιδιά, δουλεύουν νυχθημερόν σε εργοστάσια τρίτων χωρών, υπό αντίξοες συνθήκες, αναλαμβάνοντας μαζικά παραγγελίες για παραγωγή. Λέξεις και ορισμοί όπως ασφάλεια στην εργασία και αξιοπρεπής μισθός, τους είναι άγνωστες.

Πλέον η εισαγωγή της βιωσιμότητας στο χώρο της μόδας, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο που πλέον εξελίσσεται σε trend. Oλοένα και περισσότερα brands και οίκοι μόδας, φτιάχνουν τα ρούχα τους χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα ή βιώσιμα υλικά, συνδυάζοντας ηθικές μεθόδους παραγωγής. Αυτό αφορά όλες τις παραμέτρους παραγωγής και διανομής ενδυμάτων, υποδημάτων και αξεσουάρ – Από τα ανακυκλώσιμα υλικά παρασκευής, μέχρι τα υλικά συσκευασίας και αποστολής τους.

Το ευχάριστο είναι ότι αυτή η εξέλιξη δεν αφορά μόνο τη διεθνή βιομηχανία, αλλά και την εγχώρια πλέον κυπριακή.

Καινοτόμες μέθοδοι παραγωγής, ρούχα υψηλής ραπτικής και ποιότητας, με βιώσιμα ανακυκλώσιμα υλικά που ορίζουν πλέον την λέξη ανακύκλωση – ως αναβάθμιση, οργανικά προϊόντα αντηλιακής προστασίας σώματος και προσώπου και μπουκάλια  από ατσάλι και μπαμπού, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του brand “Designer Lounge”, το οποίο αξιοποιεί υλικά όπως πλαστικό, οργανικό βαμβάκι, πολυεστέρα  (polyester) και ελαστίνη.

Η παραγωγή τους αξίζει αμέριστης προσοχής, καθώς τα μπλουζάκια, οι φανέλες ακόμη και τα ντιζαινάτα μπουκάλια του νερού που βρίσκονται στους καταλόγους τους, έχουν ως βασική αρχή την προστασία του περιβάλλοντος.

Το πιο δυνατό όμως χαρτί της εταιρείας “Designer Lounge”,είναι ότι μπορούν να δημιουργήσουν custom made, σειρά ρούχων για εταιρείας και οργανισμούς που θέλουν να προάγουν την έννοια της κοινωνικής – εταιρικής ευθύνης,  με δικά τους λογότυπα, πάντα στην ίδια υψηλή ποιότητα που προάγει την λογική της ανακύκλωσης και  εξοικονόμησης πόρων. 

Είναι λοιπόν μέρος της δικής μας ευθύνης, να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και ντυνόμαστε, χωρίς να χάνουμε την αίσθηση της ποιότητας, στα προϊόντα που επιλέγουμε και αγοράζουμε για την γκαρνταρόμπα μας.


Η εταιρεία “Designer Lounge, μας προσφέρει άμεσα αυτή την ευκαιρία να γίνουμε πλανητικοί και στιλιστικά συνειδητοί καταναλωτές.

Για παραγγελίες στείλτε μήνυμα στη σελίδα του Enalios στο Facebook ή email στο  info@enalios.com.cy

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X