Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Μεταφέρεται η έδρα της Αρχής Λιμένων Κύπρου; – Στόχος η εξοικονόμηση και αναβάθμιση

Με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Αρχής Λιμένων Κύπρου, η μετακίνηση του οργανισμού στη Λεμεσό, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του υφυπουργού Ναυτιλίας Βασίλη Δημητριάδη, του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου, με τη βουλευτή του ΔΗΣΥ Φωτεινή Τσιρίδου.

Σε δηλώσεις της η κυρία Τσιρίδου, εξήγησε ότι, μια τέτοια κίνηση θα εξοικονομήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τους Κύπριους φορολογούμενους, καθώς γίνεται εξορθολογισμός στη χρήση πόρων και μειώνονται τα λειτουργικά κόστη.

“Με τη μεταφορά της Αρχής Λιμένων Κύπρου στη Λεμεσό, αναβαθμίζουμε τον οργανισμό και συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του, ενισχύοντας παράλληλα το προφίλ της Λεμεσού”, ανέφερε η βουλευτής.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffotini.tsiridou.9%2Fposts%2F482969006740631&show_text=true&width=500

Οι λεπτομέρειες για τη μεταφορά της έδρας της Αρχής Λιμένων, θα αποφασιστούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Χαιρετίζει το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

Η προοπτική της μεταφοράς της έδρας της Αρχής Λιμένων στη Λεμεσό, ικανοποιεί το Κυπριακό Ναυτιλιακό επιμελητήριο, το οποίο σε ανακοίνωση του υποδεικνύει ότι, η Λεμεσός αποτελεί τη ναυτιλιακή πρωτεύουσα της Κύπρου και έδρα της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, με περισσότερες από 180 ναυτιλιακές και ναυτιλιακά συναφή εταιρείες, να εδρεύουν και να πραγματοποιούν καθημερινά τις επιχειρηματικές διεθνής τους δραστηριότητες. 

Η πρόταση αυτή, προστίθεται στην ανακοίνωση, αναγνωρίζει την εμβέλεια και το μέγεθος των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων στη Λεμεσό.

“Θεωρείται επομένως μια πολύ λειτουργική πρόταση, καθως η ταυτόχρονη παρουσία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και Αρχής Λιμένων στη Λεμεσό, θα έχει θετικά αποτελέσματα για ακόμα πιο στενή συνεργασία και περαιτέρω ποιοτικής στήριξης των δραστηριοτήτων της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας”.

Ικανοποίηση και στο ΕΒΕ Λεμεσού για την προοπτική

Η προοπτική μετακίνησης της έδρας της Αρχής Λιμένων στη Λεμεσό, προκάλεσε ικανοποίηση στο ΕΒΕ Λεμεσού το οποίο σε ανακοίνωση αναφέρει ότι, ανέκαθεν υποστήριζε πως τα γραφεία της ΑΛΚ πρέπει να βρίσκονται στο κύριο λιμάνι της Κύπρου που είναι στη Λεμεσό, στοιχείο που συνάδει με το στόχο της βέλτιστης διεξαγωγής όλων των λιμενικών εργασιών και της εξοικονόμησης λειτουργικών εξόδων.

Η συγκεκριμένη πρόταση, επιτέλους θα υλοποιηθεί προς το συμφέρον της ναυτιλιακής βιομηχανίας και κατ’ επέκταση και της οικονομίας του τόπου γενικότερα, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X