Νέα

  • "Sea" You

Πότε και ποια πλαστικά μιας χρήσης καταργούνται; Πώς επηρεάζονται τα εστιατόρια και καφετέριες;

Το τέλος μερικών πλαστικών αντικειμένων μιας χρήσης είναι πολύ κοντά, και το Έργο “Keep our Sand and Sea Plastic Free” σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος παρουσιάζει τις αλλαγές που έρχονται από 3 Ιουλίου 2021 στον τομέα των πλαστικών. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 η ώρα 10:30-12:00 και απευθύνεται σε όλα τα εστιατόρια και καφετέριες της Επαρχίας Αμμοχώστου, περιοχή όπου υλοποιείται το Έργο “Keep our Sand and Sea Plastic Free”.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να παρουσιαστούν εν συντομία τα πλαστικά προϊόντα που καταργούνται οριστικά και από την αγορά της Κύπρου, αλλά και εναλλακτικές προτάσεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει η επισιτιστική βιομηχανία για να είναι έτοιμη για αυτήν την αλλαγή. Τα συγκεκριμένα προϊόντα όπως πλαστικά πιάτα μιας χρήσης και καλαμάκια δεν θα μπορούν να διατίθενται στην αγορά μετά τις 3 Ιουλίου 2021 και η ημερομηνία αυτή είναι οριστική.

Το εργαστήρι είναι δωρεάν, αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ: https://forms.gle/LNyWGt9TgtJ8Rtt98. Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή, τότε θα σταλούν περαιτέρω στοιχεία στους ενδιαφερόμενους για τη διαδικασία παρακολούθησης του Εργαστηρίου. Τέλος η κα Κουτσόφτα, Συντονίστρια του Έργου δηλώνει ότι: «Είμαστε κοντά σε μια αλλαγή ορόσημο για την αντιμετώπιση του φλέγον ζητήματος της πλαστικής ρύπανσης και καλούμε όλα τα εστιατόρια και καφετέριες να παρακολουθήσουν το δωρεάν εργαστήρι που προγραμματίζουμε, για να ενημερωθούν και εμπνευστούν από τις εναλλακτικές λύσεις που θα τους προτείνουμε, ώστε να προγραμματιστούν έγκαιρα για τις επερχόμενες αλλαγές στον τομέα των πλαστικών».       

Η εκστρατεία “Keep Our Sand and Sea Plastic Free,” είναι μια πρωτοβουλία του TUI Care Foundation, σε συνεργασία με το Travel Foundation και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI), με στόχο την εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης στις παραλιακές περιοχές – ξεκινώντας από την Αγία Νάπα, τον Πρωταρά και την ευρύτερη περιοχής της Επαρχίας Αμμοχώστου – με ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική βιομηχανία.

Γράφει η Παναγιώτα Κουτσόφτα, Συντονίστρια Έργου

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X