Νέα

  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πράσινο Υδρογόνο: Το καύσιμο του μέλλοντος στη ναυτιλία;

Η HYUNIDAI Heavy Industries, συμμετέχει σε ένα έργο για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου από το θαλασσινό νερό χρησιμοποιώντας υπεράκτια αιολική ενέργεια. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με εννέα εγχώριους εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών κολοσσών Korea National Oil Corp και SK Gas, για την κατασκευή μονάδας πράσινου υδρογόνου 100 μεγαβάτ στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας μέχρι το 2025, με σχέδιο για επέκταση της δυναμικότητας σε 1,2 γιγαβάτ μέχρι το 2030.

Η πλωτή εγκατάσταση θα συνδεθεί με υπεράκτιο αιολικό πάρκο το οποίο παράγει ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για την παραγωγή καυσίμων. “Η HHI προσπαθεί να αναπτύξει τεχνολογία και να γίνει μια παγκόσμια ηγετική εταιρεία στον τομέα των υποδομών πράσινου υδρογόνου, καθώς και των έξυπνων πλοίων και των φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων”, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Young-Seok Han.

Στη ναυτιλία, το υδρογόνο θεωρείται ένα από τα πιθανά καύσιμα μηδενικών εκπομπών που θα βοηθήσουν τη βιομηχανία να επιτύχει τον στόχο της για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές για το 2050 που έχει συσταθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X