Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Ποιος είναι ο Κύπριος επιχειρηματίας που αγόρασε νησί στην Ιρλανδία; – Δείτε πόσο του κόστισε

Ένας σχετικά άγνωστος Κύπριος επιχειρηματίας αγόρασε το Horse Island στα ανοικτά των ακτών του δυτικού Κορκ στην Ιρλανδία, αναφέρει δημοσίευμα των Times.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αν και η αγορά έγινε πέρυσι, τώρα δημοσιεύθηκε στα αρχεία του Κτηματολογίου. Ο John Renos, ο οποίος έχει επιχειρηματικά συμφέροντα στην Κίνα και τη Γερμανία, πλήρωσε 5,5 εκατομμύρια ευρώ για το νησί των 157 στρεμμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χωρίς να μεταβεί να δει το νησί από κοντά. Αντίθετα, αποφάσισε να το αγοράσει μετά από μια περιήγηση μέσω βιντεοκλήσης.

Το νησί πουλήθηκε από τον πρώην τραπεζίτη Adrian Fitzgibbon και τη σύζυγό του Deborah. Οι Fitzgibbons είχαν ζητήσει αρχικά 6,75 εκατομμύρια ευρώ για το νησί, η οποία περιλαμβάνει επτά σπίτια, μια προβλήτα και ένα ελικοδρόμιο.

Ο Renos κατείχε στο παρελθόν τον αμπελώνα Château Bellefont-Belcier στο Μπορντό, ο οποίος παράγει περίπου 65.000 μπουκάλια Saint Émilion κάθε χρόνο, αλλά τον πούλησε το 2017.

Η αγορά του Horse Island, σύμφωνα με τους Times, περιπλέχτηκε λόγω της αδυναμίας του να μιλήσει αγγλικά. Φαίνεται ότι ο Κύπριος είχε ζητήσει από την Montague Real Estate με έδρα το Λονδίνο να βρει ένα ασφαλές ιδιωτικό νησί στην Ευρώπη.

Το νησί ήταν το σπίτι μιας ακμάζουσας βιομηχανίας χαλκού τον 19ο αιώνα, με 137 άτομα να κατοικούν εκεί το 1841. Οι τελευταίοι κάτοικοι πλήρους απασχόλησης έφυγαν τη δεκαετία του 1960.

Ο Alex Robinson της Knight Frank, ο οποίος διαμεσολάβησε για την πώληση του νησιού, δήλωσε πέρυσι ότι η αγορά αντανακλά την πανδημική τάση ανθρώπων με τεράστια περιουσία να στοχεύουν σε ακίνητα σε «απομακρυσμένες τοποθεσίες».

Πηγή: thetimes.co.uk

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X