Νέα

  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Κρουαζιέρες από το Μάρτιο στην Ελλάδα; Ποια μηνύματα κομίζει η Marie Caroline Laurent

Το μήνυμα ότι οι εταιρείες κρουαζιέρας θέλουν να ξεκινήσουν την σεζόν 2021, νωρίτερα, από τις αρχές Μαρτίου, στην Ελλάδα,  φέρνει η , νέα Γενική Διευθύντρια της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA) για την Ευρώπη, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.

Στην ατζέντα των συναντήσεων με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, είναι η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα ώστε να παραμείνουν ασφαλή τα κρουαζιερόπλοια όπως έγινε και στην περσινή σεζόν, οπότε δεν καταγράφηκε κρούσμα πάνω σε κρουαζιερόπλοιο, τα μέτρα βελτίωσης των υποδομών, τα τουριστικά πακέτα αλλά και ευρύτερα θέματα όπως η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας.

Η επίσκεψη της λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της , ανέλαβε επίσημα στις 15 Νοεμβρίου, δείχνει και την σημασία που δίνει η Clia στην ελληνική αγορά κρουαζιέρας,  η οποία αποκτά και μια νέα  δυναμική μετά το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν πρόσφατα στην Σμύρνη ο έλληνας υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο Τούρκος ομόλογος του Mehmet Nuri Ersoy.

Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας η εκπρόσωπος της Clia στην Ελλάδα κα. Μαρία Δελληγιάννη δήλωσε: «Η συνεργασία μεταξύ των γειτονικών χωρών είναι κρίσιμης σημασίας για την κρουαζιέρα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X