Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κερδίζουν την προσοχή σας; Πέντε πλάσματα της θάλασσας που την αξίζουν

Δεν τα συναντά κανείς συχνά, εξερευνώντας τις θαλάσσιες ακτές και τον βυθό. Όταν όμως βρεθείς πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους, σε καθηλώνουν κυρίως λόγω της μορφής τους. Κάποιους μπορεί ακόμη και να τους τρομάξουν.

Το βέβαιο είναι πάντως, ότι δεν θα περάσουν απαρατήρητα στο νερό. Επιλέξαμε 5 διαφορετικά πλάσματα της θάλασσας που θεωρούνται σπάνια, παράξενα και σίγουρα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κερδίζουν τις εντυπώσεις.

1. Κλόουν (FrogFish)

Αυτό το παράξενο πλάσμα ζει στα νερά γύρω από την Ινδονησία. Όπως μπορείτε να δείτε έχει έντονα κίτρινα με κόκκινα σημάδια, εντούτοις κάποια από αυτά, που τους αρέσει να κρατούν χαμηλό προφίλ, μπορούν να αλλάξουν χρώματα για να εναρμονιστούν με το περιβάλλον τους.

2. Στυλό θάλασσας

Fleshy sea pen (Leioptilus guerneyi). Channel Islands, California, USA

Ένα θαλάσσιο στυλό που είναι στην πραγματικότητα μια αποικία πολύποδων με πλοκάμια που σχηματίζουν κλαδιά και μοιάζουν με στυλό. Θαλάσσιες πένες, που βρίσκονται στα ρηχά νερά της Νέας Ζηλανδίας, ριζώνουν στον πυθμένα της θάλασσας με έναν βολβό αγκύρωσης στον οποίο η αποικία μπορεί να υποχωρήσει εάν απειληθεί.

3. Γλύπτης Μπλοπ

Αυτά τα βολβώδη πλάσματα είναι δύσκολο να εντοπιστούν επειδή είναι απομονωμένα από τη φύση τους. Τα ψάρια μήκους δύο ποδιών φωλιάζουν στον πυθμένα της θάλασσας μέχρι και ένα μίλι βαθιά από τις ακτές της Καλιφόρνια και τα αρσενικά φυλάνε τα αυγά μέχρι να εκκολαφθούν.

4. Κόκκινο νυχτεριδόψαρο

Τα κόκκινα χείλη τους,  προσελκύουν τη λεία και τα πτερύγια που φέρουν βοηθούν αυτά τα ψάρια να «περπατήσουν» στον πυθμένα της θάλασσας κοντά στα νησιά Γκαλαπάγκος. Έχουν επίσης ένα αναδιπλούμενο ρύγχος που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να φέρουν το θήραμα κοντά στο στόμα τους.

5. Γιγαντιαίος κάβουρας αράχνη

Είναι Ιθαγενείς στην Ιαπωνία, τα γιγάντια καβούρια αράχνη μπορούν να μεγαλώσουν έως και 12 πόδια. Ψάχνουν για τροφή στον πυθμένα του ωκεανού σε βάθος έως και 1.000 ποδών, που ισοδυναμεί με σχεδόν 2 μίλια.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X