Νέα

  • ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Έχετε εντοπίσει ποτέ δελφίνια ή φάλαινες στο νησί μας; Αξίζει να το αναφέρετε

Στο πλαίσιο επιστημονικής έρευνας του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών – Cyprus DFMR , που υλοποιήθηκε το 2016 – 2017 στις παράκτιες περιοχές και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταγράφηκαν διάφορα είδη κητωδών , μεταξύ των οποίων ζωνοδέλφινα, στενόρυγχα δελφίνια, σταχτοδέλφινα, φυσητήρες, ζιφιοί κλπ.

Η ανάλυση της χωρικής κατανομής τους αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για τον καθορισμό της πρώτης υπεράκτιας περιοχής Νatura2000, με την ονομασία «Ωκεανίς», η οποία καλύπτει έκταση 8,317 Km2.

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών διατηρεί βάση δεδομένων για τις θεάσεις των κητωδών στο οποίο καταγράφονται πληροφορίες όπως: ημερομηνία, ώρα, τοποθεσία της θέασης, αριθμός κητωδών που παρατηρήθηκαν, κατάσταση της υγείας τους κλπ.

Η συμβολή σας στη συλλογή δεδομένων που αφορούν τα κητώδη στην Κύπρο είναι πολύ σημαντική και θα συνεισφέρει στη προσπάθεια που έχει σαν στόχο την διασφάλιση της προστασίας τους.

Εσείς, έχετε εντοπίσει ποτέ δελφίνια ή / και φάλαινες στο νησί μας;

Εαν ναι, επικοινωνήστε με το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών στο τηλέφωνο 22807858 ή αποστείλετε φωτογραφικό / σχετικό πληροφοριακό υλικό στο lvasiliades@dfmr.moa.gov.cy.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FLIFEPhysis%2Fposts%2F403371914768076&show_text=true&width=500″ width=”500″ height=”806″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X