Νέα

  • ΜΠΛΕ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Δουλειά σε κρουαζιερόπλοιο; Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε

Με την διεύρυνση του τομέα της κρουαζιέρας και την δυναμική επαναφορά του κλάδου στην Κύπρο, μία δουλειά στο κατάστρωμα μπορεί να φαντάζει ως μία πιθανή επιλογή καριέρας.

Το θετικό, αν σκέφτεστε για μία καριέρα στον τομέα της κρουαζιέρας είναι ότι σε ένα πλοίο, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές θέσεις εργασίας. Η αναλογία προσωπικού – πελατών είναι περίπου ένας προς δυο.

Αν λοιπόν θέλετε να δοκιμάσετε, κάντε πρώτα μία σοβαρή έρευνα, ακολουθώντας τα πιο κάτω βήματα.

1. Διερεύνηση για τη θέση εργασίας

Ψάξτε πρώτα για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε διαδικτυακές πύλες μεγάλων γραμμών κρουαζιέρας ή online φόρουμ απασχόλησης. Η απασχόληση σε ένα κρουαζιερόπλοιο μπορεί να προσφέρει εκπληκτικές δυνατότητες για να εξερευνήσετε τον κόσμο και να συναντήσετε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Σε ένα κρουαζιερόπλοιο, υπάρχουν συνήθως διάφοροι τύποι απασχόλησης προσβάσιμοι, που μπορεί να δώσουν ποικίλες δυνατότητες σε όσους θέλουν να εργαστούν σε ένα πλοίο, αλλά δεν είναι σίγουροι τι θέλουν να κάνουν.

Το 2ο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, της Royal Caribbean, που ελλιμενίζεται στο λιμάνι Λεμεσού, επισκέφθηκαν ο Υπουργός Υγείας και οι Υφυπουργοί Τουρισμού και Ναυτιλίας.

2. Αναλογιστείτε τις δικές σας ικανότητες

 Αφού αποφασίσετε ποιες θέσεις θα σας ενδιέφεραν, δείτε αν πληρείται τα κριτήρια εξετάστε τις σημερινές σας ικανότητες και εμπειρία. Αυτό είναι χρήσιμο, καθώς ορισμένες δουλειές απαιτούν ορισμένα διαπιστευτήρια ή ταλέντα, όπως οι διασκεδαστές που πρέπει να μπορούν να τραγουδούν και οι εργαζόμενοι στη μαγειρική που πρέπει να μπορούν να μαγειρεύουν.

Εξετάστε τις προδιαγραφές εργασίας που σας ενδιαφέρουν και προσπαθήστε να συγκρίνετε τα ταλέντα σας με αυτά που προσφέρονται, ώστε να διαπιστώσετε πληροίτε τις προϋποθέσεις.

3. Κάντε αίτηση σε διαφορετικά γραφεία εξευρέσεως εργασίας

Αρκετές εταιρείες κρουαζιέρας προσλαμβάνουν εργαζομένους μέσω οργανισμών στρατολόγησης, που ειδικεύονται στην τοποθέτηση ατόμων σε πλοία. Επειδή υπάρχουν πολλές υπηρεσίες πρόσληψης γραμμών κρουαζιέρας, μια καλή ιδέα θα ήταν να ψάξετε ποια γραφεία συνεργάζονται με παρόχους στον τομέα της κρουαζιέρας.

Οι υποψήφιοι πρέπει κανονικά να προσκομίσουν βιογραφικό σημείωμα και να περιμένουν ένα ραντεβού για συνέντευξη, κατά την εγγραφή τους σε αυτούς τους οργανισμούς.

4. Έχετε το νου σας για νέες θέσεις εργασίας

Μόλις προσληφθείτε από μια εταιρεία γραμμών κρουαζιέρας, θα λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τα επερχόμενα εγκαίνια κρουαζιερόπλοιων. Η αποζημίωση και η διάρκεια των εργασιών που εκτελεί ένα πρακτορείο ενδέχεται να ποικίλλει, καθώς ορισμένες κρουαζιέρες διαρκούν μόνο μερικές ημέρες ενώ άλλες διαρκούν εβδομάδες.

Ως αποτέλεσμα, η εστίαση σε κάθε προοπτική απασχόλησης που εμφανίζεται μπορεί να είναι επωφελής. Εάν θέλετε να επισκεφθείτε πολλές διαφορετικές περιοχές, θα μπορούσατε να εργαστείτε σε πιο μακρινές κρουαζιέρες.

5. Εξετάστε τους όρους της απασχόλησης πριν υπογράψετε τη σύμβαση

Όταν βρείτε μια δουλειά σε ένα κρουαζιερόπλοιο, το επόμενο στάδιο είναι συνήθως να εξετάσετε τις λεπτομέρειες της εργασίας και να υπογράψετε μια συμφωνία, καθώς ορισμένες περιγραφές θέσεων εργασίας μπορεί να έχουν ποικίλες υποχρεώσεις ανάλογα με το πλοίο όπου κι αν εκτελούνται.

Η ολοκλήρωση αυτής της έρευνας θα σας επιτρέψει να κάνετε καλύτερες επιλογές και να υπολογίσετε, εάν οι αμοιβές είναι αρκετές για να καλύψουν τα έξοδα σας κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας και να εξοικονομήσετε ένα καλό ποσό.

5. Χρονική διάρκεια

Πολλά συμβόλαια εργασίας σε κρουαζιερόπλοια αφορούν πολύμηνη απασχόληση, επομένως θα έχετε μία σημαντική εργασιακή σταθερότητα, αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι θα χρειαστεί να αποχωριστείτε συγγενείς και φίλους για περίπου έξι ή επτά μήνες, συμπεριλαμβανομένων δύο μηνών διακοπών στο σπίτι.

Με βάση την απασχόλησή σας, μπορεί κάλλιστα να είστε σε θέση να βγείτε στην ξηρά και να εξερευνήσετε τα λιμάνια ή να συμμετάσχετε σε ένα ταξίδι στην ξηρά, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε την τυπική χρέωση.

Η εργασία σε ένα κρουαζιερόπλοιο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ταξιδέψετε. Προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε και να εργαστείτε σε μια πλειάδα από εξωτικά έθνη και τοποθεσίες. Καμία άλλη καριέρα δεν σας επιτρέπει να εξερευνήσετε τόσες πολλές διαφορετικές περιοχές, έθνη, καιρικές συνθήκες και ηπείρους, όσο αυτή που αφορά την απασχόληση σε ένα κρουαζιερόπλοιο.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X