Νέα

  • “SEA” YOU

Διοργανώνεται για πρώτη φορά η «Ευρωπαϊκή Hμέρα για την Θάλασσα στην Κύπρο»

To Cyprus Marine and Maritime Institute (CMMI) σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας, το Ίδρυμα Φοίβος Σταυρίδης-Αρχεία Λάρνακας, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το Youth Makerspace Larnaka, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, την Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA) και το Maritime Institute of Eastern Mediterranean (MarInEM) διοργανώνουν για πρώτη φορά φέτος στην χώρα μας την «Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Θάλασσα στην Κύπρο».

Η εκδήλωση, η οποία υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 17-21 Ιουνίου στην πόλη της Λάρνακας.

Η «Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Θάλασσα στην Κύπρο» αποτελεί μια εκδήλωση εορτασμού της Θάλασσας. Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στα παιδιά και τους νέους με στόχο να τους ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει σχετικά με την σημασία της θάλασσας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.  Κατά τη διάρκειά της, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά διαδραστικών, κοινωνικών, καλλιτεχνικών και περιβαλλοντικών δράσεων. Αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκδρομές με πλοία στην θαλάσσια περιοχή της Λάρνακας, μουσικές παραστάσεις με την  χρήση παραδοσιακών οργάνων, έκθεση και διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την θάλασσα, επιδείξεις αυτόνομων ή τηλεχειριζόμενων σκαφών, καθαρισμό παραλιών και βυθού, καθώς και διαδραστικά εργαστήρια και παιχνίδια.

Η «Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Θάλασσα στην Κύπρο» αποτελεί μία εκ των 232 εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται φέτος πανευρωπαϊκά. Κάθε χρόνο η «Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Θάλασσα» γιορτάζεται την 20ή Μαΐου σε μια ευρωπαϊκή χώρα, ενώ παρόμοιες εκδηλώσεις διοργανώνονται την ίδια χρονιά μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν με δημιουργικό τρόπο τους Ευρωπαίους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους σχετικά με την αλληλεπίδραση κι αλληλεξάρτηση μεταξύ του Ανθρώπου και της Θάλασσας.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι κατά την πραγματοποίηση όλων των δράσεων της «Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Θάλασσα στην Κύπρο»  θα τηρηθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα που προβλέπονται για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της εκδήλωσης καθώς και για την μέρα και ώρα πραγματοποίησης της κάθε δράσης, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: ΕΜΘ_πρόγραμμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν επίσης με το Cyprus Marine and Maritime Institute (CMMI) στα 24506141 / 24506153 ή να στείλουν e-mail στο info@cmmi.blue.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X