Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Άθικτο παρουσιάζεται το ρωσικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού 

Το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ ΜΜΕ Radio Svoboda επιβεβαίωσε αναφορές ότι το ρωσικό βοηθητικό ναυτικό Vsevolod Bobrov επέστρεψε με ασφάλεια στη Σεβαστούπολη, χωρίς εμφανή σημάδια ζημιάς.

Την περασμένη Πέμπτη, δύο Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι το Bobrov είχε χτυπηθεί από ουκρανική επίθεση στη Μαύρη Θάλασσα και είχε πάρει φωτιά, χωρίς να προσκομίσουν βίντεο ή φωτογραφίες.

Ωστόσο, φωτογραφίες που ανέβηκαν πρόσφατα από το κανάλι Telegram του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του Ρωσικού Ναυτικού φάνηκαν να δείχνουν το Bobrov από τη δεξιά πλευρά, αγκυροβολημένο με ασφάλεια στη Σεβαστούπολη και χωρίς ορατές ζημιές. Οι φωτογραφίες συνοδεύονταν από τον ισχυρισμό ότι το Bobrov είναι άθικτο.

Επιπλέον ένα βίντεο από  κάμερας ασφαλείας που ανέβηκε από έναν ρωσόφωνο χρήστη στις 14 Μαΐου φαίνεται να δείχνει το ρωσικό πλοίο άθικτο και από τις δύο του πλευρές.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν επίσης πρόσφατα ένα επιτυχημένο χτύπημα στη ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov, το πιο προηγμένο εναπομείναν μαχητή επιφανείας στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Το δημοσίευμα δεν έχει επιβεβαιωθεί και φωτογραφίες που φαίνεται να δείχνουν το Makarov στη Σεβαστούπολη άθικτο έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Τις πρώτες ημέρες της εισβολής, ο ουκρανικός στρατός ισχυρίστηκε επίσης ότι χτύπησε ένα ρωσικό περιπολικό πλοίο, το Vasily Bykov, χρησιμοποιώντας ένα μη κατευθυνόμενο σύστημα πυραυλικού πυροβολικού. Το χτύπημα δεν έχει επιβεβαιωθεί και βίντεο με το Bykov να επιστρέφει στη Σεβαστούπολη σώο κυκλοφόρησε στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορεί να υπάρχουν εύλογοι λόγοι για να αμφισβητηθούν ορισμένες από τις αξιώσεις της Ουκρανίας για ναυτική δράση, αλλά το ρωσικό ναυτικό έχει επίσης υποστεί σοβαρές επιβεβαιωμένες απώλειες κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένης της δραματικής καταστροφής ενός αποβατικού πλοίου κλάσης Alligator στο Μπερντιάνσκ (που ισχυρίζεται η Ουκρανία) και της απώλειας του καταδρομικού Moskva, της ναυαρχίδας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας  Ο ουκρανικός στρατός δημοσίευσε επίσης βίντεο από εναέριες επιθέσεις σε πολλά περιπολικά σκάφη κατηγορίας Raptor και ένα μικρότερο σκάφος προσγείωσης στο Snake Island, ένα στρατηγικό φυλάκιο στη Μαύρη Θάλασσα.

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X