Νέα

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

Άγιος Νικόλαος: Γιατί θεωρείται προστάτης των ναυτικών σε όλο τον κόσμο;

Το Πολεμικό Ναυτικό γιορτάζει σήμερα, 6 Δεκεμβρίου  τον Προστάτη του, Άγιο Νικόλαο.

O Αγιος Νικόλαος θεωρείται ο προστάτης των ναυτικών καθώς, όταν κάποτε αποφάσισε να ταξιδέψει με πλοίο στους Άγιους Τόπους, για να προσκυνήσει έκανε ένα θαύμα.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ξέσπασε θαλασσοταραχή, με αποτέλεσμα πλήρωμα και επιβάτες να πανικοβληθούν. Ο Άγιος όμως δεν έχασε την πίστη του, προσευχήθηκε στον Θεό και η θάλασσα ηρέμησε. Λέγεται δε, ότι ένας ναυτικός γλίστρησε, έπεσε από το κατάρτι και σκοτώθηκε. Όμως ο Νικόλαος προσευχήθηκε θερμά και ο ναυτικός αναστήθηκε.

Η ημέρα τιμής του Αγίου Νικολάου, η 6η Δεκεμβρίου, είναι επίσημη αργία σε όλα τα ελληνικά πλοία, λιμένες, Υπηρεσίες λιμένων και ναυτιλιακές εταιρείες.

Επίσημη επίσης αργία είναι για το Πολεμικό Ναυτικό, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα.

Στο  βίντεο που ετοίμασε το Πολεμικό Ναυτικό τονίζεται ότι «η αρχή του 21ου αιώνα βρίσκει το Πολεμικό μας Ναυτικό ισχυρό έτοιμο να υπερασπιστεί την εθνική μας ταυτότητα και κληρονομιά».

«6 Δεκεμβρίου ημέρα εορτής του θεματοφύλακα των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας και του προστάτη του Αγίου Νικολάου» τονίζεται στο βίντεο του ΓΕΝ.

Το βίντεο καταλήγει με την υπενθύμιση ότι η σημερινή μέρα είναι «ημέρα τιμής και Μνήμης των Ηρωών του Πολεμικού Ναυτικού που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και ανεξαρτησία του έθνους μας».

Περισσότερες Κατηγορίες

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΝ ΠΛΩ

X